Prati nas

Vijesti

"Odvažno za Hrvatsku"

Plenkovićev program za drugi mandat na čelu HDZ-a: Nastavljamo povećanje mirovina

U tri godine najniža mirovina povećana je za 227 kuna, a prosječna mirovina za 302 kune, hvali se šef HDZ-a i premijer.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

Za nekoliko sati u zagrebačkoj Mimari predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković objavit će program s kojim želi osvojiti drugi mandat na čelu najjače političke opcije u Hrvatskoj. U programu koji je objavio Jutarnji list, na nekoliko mjesta spominju se i mirovine.

“U protekle tri godine mirovine su narasle dvaput više, a minimalna i prosječna plaća triput više nego u mandatu prethodnih triju vlada. Minimalna plaća povećana je za 750 kuna, a prosječna plaća za gotovo 900 kuna. Najniža mirovina povećana je za 227 kuna, a prosječna mirovina za 302 kune. Broj zaposlenih najveći je od neovisnosti, a nezaposlenost nikada manja. Značajno smo povećali socijalna davanja, rodiljne i roditeljske naknade. BDP raste za oko 3 posto, ali na zdravim osnovama i bez zaduživanja”, piše šef HDZ-a u programu koji je većinom sam napisao, a pod nazivom “Odvažno za Hrvatsku”.


Plenković i njegov tim u programu navode kako će se zalagati za HDZ koji njeguje obiteljske vrijednosti u društvu, i to kroz poduzimanje mjera za jačanje obitelji, a posebno se spominju i mladi te briga za sve krajeve Hrvatske, kao i projekt Slavonija. Među ostalim, navode i kako će nastaviti s povećanjem mirovina te unapređenjem zdravstvenog sustava i skrbi.

.

Vijesti

Beroš: ‘Nova žrtva koronavirusa je je muškarac srednje životne dobi bez ranijih bolesti’

Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer, zaključio je Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ministar zdravlja Vili Beroš na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj registrirano 40 novih infekcija koronavirusom. Broj zaraženih popeo se na 1.222. Do sada je obavljeno 11.464 testiranja.

“Nažalost, imamo jednog preminulog bolesnika u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji ranije nije bio bolestan. 36 bolesnika je na respiratorima, a hospitaliziranih 372. Oporavilo se 130 osoba”, kazao je Beroš.


“U ovoj epidemiji ne spašavamo sami sebe, već spašavamo druge. Tu je bit ove solidarnosti. Naši rezultati su dobri. Linija je linearna, ali nema mjesta za opuštanje. Ako želimo da sve ovo traje kraće, moramo se pridržavati mjera koje izriče Stožer”, zaključio je Beroš.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP