Prati nas

Vijesti

"Odvažno za Hrvatsku"

Plenkovićev program za drugi mandat na čelu HDZ-a: Nastavljamo povećanje mirovina

U tri godine najniža mirovina povećana je za 227 kuna, a prosječna mirovina za 302 kune, hvali se šef HDZ-a i premijer.

Objavljeno

|

Koliko su stvarno porasle mirovine u mandatu Andreja Plenkovića?
screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

Za nekoliko sati u zagrebačkoj Mimari predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković objavit će program s kojim želi osvojiti drugi mandat na čelu najjače političke opcije u Hrvatskoj. U programu koji je objavio Jutarnji list, na nekoliko mjesta spominju se i mirovine.

“U protekle tri godine mirovine su narasle dvaput više, a minimalna i prosječna plaća triput više nego u mandatu prethodnih triju vlada. Minimalna plaća povećana je za 750 kuna, a prosječna plaća za gotovo 900 kuna. Najniža mirovina povećana je za 227 kuna, a prosječna mirovina za 302 kune. Broj zaposlenih najveći je od neovisnosti, a nezaposlenost nikada manja. Značajno smo povećali socijalna davanja, rodiljne i roditeljske naknade. BDP raste za oko 3 posto, ali na zdravim osnovama i bez zaduživanja”, piše šef HDZ-a u programu koji je većinom sam napisao, a pod nazivom “Odvažno za Hrvatsku”.

Plenković i njegov tim u programu navode kako će se zalagati za HDZ koji njeguje obiteljske vrijednosti u društvu, i to kroz poduzimanje mjera za jačanje obitelji, a posebno se spominju i mladi te briga za sve krajeve Hrvatske, kao i projekt Slavonija. Među ostalim, navode i kako će nastaviti s povećanjem mirovina te unapređenjem zdravstvenog sustava i skrbi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.