Prati nas

Vijesti

Standard

Plin će u travnju pojeftiniti za 5,2 posto

HEP je za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2021. godine utvrdio novu cijenu od 0,1825 kuna po kilovatsatu (kn/kWh).

Objavljeno

|

Kako krasti plin?
foto: Pixabay

Hrvatska elektroprivreda objavila je da će 1. travnja sniziti veleprodajnu cijenu plina za 8,1 posto, a to bi moglo utjecati i na cijenu plina za kućanstva.

U HEP-u ističu da će kućanstva koja plin kupuju od njihove tvrtke kćeri imati niže maloprodajne cijene za 5,2 posto, što bi za prosječnog korisnika na godišnjoj razini značilo uštedu od 243 kune.

U Vladi ističu da to opskrbljivačima omogućuje dodatno snižavanje prodajne cijene plina za kućanstva. “Smanjenjem veleprodajne cijene plina za 8,1 posto Hrvatska elektroprivreda omogućuje opskrbljivačima da dodatno snize prodajnu cijenu plina za kućanstva u odnosu na novu cijenu koju je utvrdila HERA. Pozdravljamo ovu odluku HEP-a koja će smanjiti troškove plina brojnim hrvatskim obiteljima, a predstavlja i kontinuitet mjera koje poduzimamo za poboljšanje životnog standarda hrvatskih građana”rekli su Hini iz Vlade.

HEP je za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2021. godine utvrdio novu cijenu od 0,1825 kuna po kilowatsatu (kn/kWh).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.