Prati nas

Show

Moglo je i bolje

Poznata stručnjakinja za protokol neugodno je iznenađena himnom Josipe Lisac

‘Zakon kaže kad se smije, a kad se ne smije izvesti himna. Ovdje je bilo previše umjetničke slobode.’

Objavljeno

|

Milada Privora (screenshot: HTV)

Najpoznatija hrvatska stručnjakinja za protokol i predavačica Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, Milada Privora, ostala je zatečena izvedbom državne himne na inauguraciji Zorana Milanovića. I to neugodno.

“Kao što sam i očekivala da će nas Josipa Lisac sve iznenaditi, zaista nas je sve iznenadila. Samo možda ne u pozitivnom smislu. Na trenutke se vidjelo da je i izabrani predsjednik Zoran Milanović bio zatečen izvedbom”, komentirala je Privora u prijenosu ustoličenja na HTV-u.  

“Zakon kaže kad se smije, a kad se ne smije izvesti himna. Ovdje je bilo previše umjetničke slobode”, misli Privora koja kaže da “himna mora biti himna” te da bi bila sretnija da ju je izvela Klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.

“Nekima se neće svidjeti, no to je sloboda. Treba voljeti svoju zemlju, biti slobodan u njoj, treba stvarati u njoj. Voljeti sebe i sve oko sebe”, komentirala je Josipa Lisac negativne kritike za 24 sata.

Tko je Milada Privora?

Privora je među najuglednijim stručnjacima za protokol u Hrvatskoj. Odlukom predsjednika države 2000. godine imenovana ravnateljicom Državnog protokola i veleposlanicom u Ministarstvu vanjskih poslova RH te šeficom protokola predsjednika Republike Hrvatske gdje je radila izravno s predsjednikom.

Pripremila je mnogobrojne državne i radne susrete predsjednika s vodećim svjetskim državnicima, kraljevima, princezama, prinčevima, sultanima, od kojih među najznačajnijim i najzahtjevnijim izdvaja dva posjeta pape Republici Hrvatskoj.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.