Prati nas

Show

Sretan rođendan!

Sretan 85. rođendan, Ćiro! Evo što je rekao o ženidbi, ženama nogometaša, igračima…

Na današnji dan rođen je ‘trener svih trenera’, legendarni Miroslav Ćiro Blažević, a mi smo se tom prilikom prisjetili nekih od njegovih najzanimljivijih izjava.

Objavljeno

|

Miroslav Ćiro Blažević (screenshot: Youtube)

Ako trener svih trenera slavi rođendan, je li to onda rođendan svih rođendana? Za brojne poklonike nogometa u Hrvatsku je jamačno tako. Naime, danas 85. rođendan slavi Miroslav Ćiro Blažević, legendarni trener koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju odveo do trećeg mjesta na svjetskom prvenstvu 1996. u Francuskoj i čiji je uspjeh nadmašen tek prošle godine osvajanjem drugog mjesta pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića.

Ćiro, inače rođeni Travničanin, nakon povijesnog uspjeha s hrvatskom reprezentacijom, kazao je da je on “najveći trener na svijetu” jer je postigao jako mnogo – a iz Travnika je te što bi tek bilo da je rođen u nekom velegradu. Uz ovu izjavu, odlučili smo se prisjetiti još nekih Ćirinih legendarnih izjava:


O novinarima

Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to.

O igračima

Ja sam prema svojim igračima tiranin, a samo tiranin može egzistirati na čelu reprezentacije.

O ženama nogometaša

One imaju jedan fenomen da misle da je njihov muž najbolji i da bi on trebao biti najbolje plaćen. I onda njemu pije krv: ‘zamisli ti nisi tako plaćen’, to su ženska posla.

O seksu prije utakmice

Seks umara, on uzima najvitalniju energiju. I sad da ja njih pustim da im fali ona reakcija u frakciji sekunde koja se traži od nogometaša.

O ženidbi

Jedan igrač mi je došao: “Šefe mogu li ja nju oženiti?” Ja sam rekao: “Čekaj da se malo informiram pa da vidim tko joj je mama, tko joj je tata.” I sve ja to dokučim i kažem: “Pričekaj malo”, ali on neće čekati i oženi je. Prođe 15 godina i dođe on meni i kaže da sam imao pravo. Ja imam rendgen u očima za ženu pravu i za ženu krivu.

O Zdravku Mamiću

Mamić se u mnogome transformirao, to nije više onaj Zdravko Mamić agresivni, kojeg smo naučili vidjeti – nego je Zdravko Mamić postao “svećenik”. Ja sam jako solidaran s njim i želim mu sve najbolje.

O svojoj lažnoj osmrtnici

Naravno da sam vidio osmrtnicu, ali hvala Bogu, živ sam. No, što se može, takav je život. Meni je drago da sam živ i da tako živ mogu čitati i gledati svoju osmrtnicu.

.

Show

Ivo Amulić (58): ‘Napravili smo još jedno dite!’

Poznati pjevač Ivo Amulić otkrio je da očekuje još jedno dijete. 58-godišnji pjevač klape Rišpet ove će godine tako ponovno postati otac, ali i proslaviti deset godina svoje klape.

Objavljeno

|

Poznati hrvatski pjevač Ivo Amulić (58) uskoro će ponovno postati otac. Veselu vijest otkrio je novinarki RTL-a, i to nakon što ga je pitala priželjkuje li možda još unučadi.

“Mogu vam ovako ekskluzivno reći da radimo na nečemu drugome, odnosno već smo napravili još jedno dijete. A unučića koliko bude”, rekao je Amulić.


Pjevač klape Rišpet već ima dvoje odrasle djece iz prvog braka: sina Mihovila i kćer Hanu koja mu je prije dvije godine podarila unučicu Enu. Sandrom Kekez, pjevačicom grupe Fortuna, pjevač se oženio 2013. godine, a ovo će im biti prvo zajedničko dijete.

Osim na privatnom, Amulić ima razloga za slavlje i na poslovnom planu jer klapa Rišpet čiji je član, ove godine slavi 10-godišnjicu postojanja. “Moramo snimiti još tri pjesme te ćemo desetu godinu obilježiti trećim albumom. Ovo je stvarno kruna moje 35-godišnje karijere”, rekao je Amulić.

Ivo Amulić poznato je ime hrvatske glazbe. U osamdesetim godinama bio je pjevač popularne grupe Tutti Frutti, čiji se hit Opusti se neprestano vrtio na radijskim postajama.

Amulić je nakon Tutti Fruttija ostvario i zapaženu solo karijeru, a ostat će upamćeno i njegovo gostovanje u reality showu Farma 2010. godine. U show se uključio, kako je rekao, jer je želio pokušati oživjeti Titti Frutti bend.

No, tijekom gostovanja u Farmi, njegov se život posve pretvorio u reality show jer je sudionica jednog drugog reality showa javno obznanila da mu je kći. Naime, Splićanka Ornela Bešker – Amulić tijekom svog nastupa u reality showu Big Brother, izjavila je da joj je poznati pjevač otac.

“Mene se u presudi temeljenoj na rezultatima testa za utvrđivanje očinstva sasvim isključilo kao potencijalnog oca te djevojke. Ja s dotičnom osobom, koju ne volim ni nazvati imenom, jer me uopće ne interesira, ne želim imati ništa. Ona se može prezivati i Berlusconi, ali ne može tvrditi da joj je talijanski premijer otac”, kazao je Amulić Slobodnoj Dalmaciji.

Nakon avanture u Farmi, Amulić postaje član klape Rišpet s kojom već puno desetljeće puni dvorane diljem zemlje. Da je klapa Rišpet u deset godina postojanja stekla veliku popularnost svjedoče dva rasprodana koncerta, 25. i 26. veljače, u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”. Nakon toga glazbeni spektakl priredit će i 7. ožujka za splitsku publiku, u Spaladium Areni.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP