Prati nas

Show

Sretan rođendan!

Sretan 85. rođendan, Ćiro! Evo što je rekao o ženidbi, ženama nogometaša, igračima…

Na današnji dan rođen je ‘trener svih trenera’, legendarni Miroslav Ćiro Blažević, a mi smo se tom prilikom prisjetili nekih od njegovih najzanimljivijih izjava.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Miroslav Ćiro Blažević (screenshot: Youtube)

Ako trener svih trenera slavi rođendan, je li to onda rođendan svih rođendana? Za brojne poklonike nogometa u Hrvatsku je jamačno tako. Naime, danas 85. rođendan slavi Miroslav Ćiro Blažević, legendarni trener koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju odveo do trećeg mjesta na svjetskom prvenstvu 1996. u Francuskoj i čiji je uspjeh nadmašen tek prošle godine osvajanjem drugog mjesta pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića.

Ćiro, inače rođeni Travničanin, nakon povijesnog uspjeha s hrvatskom reprezentacijom, kazao je da je on “najveći trener na svijetu” jer je postigao jako mnogo – a iz Travnika je te što bi tek bilo da je rođen u nekom velegradu. Uz ovu izjavu, odlučili smo se prisjetiti još nekih Ćirinih legendarnih izjava:


O novinarima

Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to.

O igračima

Ja sam prema svojim igračima tiranin, a samo tiranin može egzistirati na čelu reprezentacije.

O ženama nogometaša

One imaju jedan fenomen da misle da je njihov muž najbolji i da bi on trebao biti najbolje plaćen. I onda njemu pije krv: ‘zamisli ti nisi tako plaćen’, to su ženska posla.

O seksu prije utakmice

Seks umara, on uzima najvitalniju energiju. I sad da ja njih pustim da im fali ona reakcija u frakciji sekunde koja se traži od nogometaša.

O ženidbi

Jedan igrač mi je došao: “Šefe mogu li ja nju oženiti?” Ja sam rekao: “Čekaj da se malo informiram pa da vidim tko joj je mama, tko joj je tata.” I sve ja to dokučim i kažem: “Pričekaj malo”, ali on neće čekati i oženi je. Prođe 15 godina i dođe on meni i kaže da sam imao pravo. Ja imam rendgen u očima za ženu pravu i za ženu krivu.

O Zdravku Mamiću

Mamić se u mnogome transformirao, to nije više onaj Zdravko Mamić agresivni, kojeg smo naučili vidjeti – nego je Zdravko Mamić postao “svećenik”. Ja sam jako solidaran s njim i želim mu sve najbolje.

O svojoj lažnoj osmrtnici

Naravno da sam vidio osmrtnicu, ali hvala Bogu, živ sam. No, što se može, takav je život. Meni je drago da sam živ i da tako živ mogu čitati i gledati svoju osmrtnicu.

.

Show

Nakon bizarne ozljede stražnjice Brianu Mayu ugrađena su tri stenta

‘Ovo je lekcija svima onima u kasnijoj životnoj dobi. Možete vjerovati da ste zdravi, ali možda niste i na vašem bih mjestu otišao na sve raspoložive pretrage. Bio sam, zapravo, vrlo blizu smrti, ali nisam umro. Izvukao sam se’, kazao je legendarni glazbenik.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Legendarni gitarist grupe Queen, Brian May (72), imao je ozbiljnih zdravstvenih problema, ali ne – nisu povezani s koronavirusom. Naime, May je prije nekoliko tjedana putem svojeg Instagram profila obavijestio svoje zabrinute obožavatelje da je je ozlijedio mišiće stražnjice i to, ni manje ni više, nego – vrtlareći.

Uz brojne želje za što bržim oporavkom, May nije mogao izbjeći niti pokoju dobronamjernu pošalicu o tome kako je njegova boljka posve nespojiva s imidžom rock zvijezde, iako May zapravo nikada i nije vodio razuzdan rockerski život. Međutim, kasnije se ispostavilo da su Mayeve zdravstvene tegobe puno teže i ozbiljnije od toga: Bol koju je danima osjećao bila je povezana sa srcem.


Iako doista jest ozlijedio mišiće, tijekom ozljede zadobio je manji srčani udar radi kojega je završio u bolnici. “Nisam mogao vjerovati koliko me boljelo. Deset dana sam na pogrešno mjesto stavljao paketiće leda. U nekim trenucima bol je bila tolika da sam htio skočiti kroz prozor. Konačno su otkrili što mi je nakon magnetske rezonance. Bizarna stvar”, rekao je May.

“Mislio sam da sam vrlo zdrav čovjek. Ispostavilo se da su mi tri arterije začepljene i da postoji rizik da će mi se blokirati dotok krvi u srce”, otkrio je slavni gitarist za BBC. May je nakon toga podvrgnut hitnoj operaciji tijekom koje su mu ugrađena tri stenta te se sada osjeća dobro.

“Izišao sam iz bolnice sa snažnim srcem, mislim da sam u dobrom stanju za vrijeme koje dolazi”, rekao je. “Ovo je lekcija svima onima u kasnijoj životnoj dobi. Možete vjerovati da ste zdravi, ali možda niste i na vašem bih mjestu otišao na sve raspoložive pretrage. Bio sam, zapravo, vrlo blizu smrti, ali nisam umro. Izvukao sam se”, kazao je legendarni glazbenik.

Inače, grupa Queen je izdala novu verziju pjesme “We are the Champions” (Mi smo prvaci, prev.a.) koja je u novoj verziji naslovljena “You are the Champions” (Vi ste prvaci, prev.a.), a koja je posvećena zdravstvenim djelatnicima tijekom epidemije, kako bi se prikupila sredstva za Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP