Prati nas

Vijesti

Važna je pozicija moći

Vlada objasnila: ‘Suditi se može vlasti, premijeru i predsjedniku, ali ne i manjinama’

To nije tradicionalno, ni zabavno, niti je u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti. Stoga taj čin osuđujemo, poručuju iz vlade.

Objavljeno

|

screenshot: Boško Ćosić/Youtube

Vlada je u ponedjeljak osudila spaljivanje “krnje” u Imotskom u liku lutaka koje predstavljaju istospolni par s djetetom, poručivši da nije karnavelaski duh i satira kad se “sudi” predstavnicima manjina u hrvatskom društvu, niti je to tradicionalno i zabavno, niti u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti.

“Tradicionalno spaljivanje karnevalske ‘krnje’ obično se sastojalo u svojevrsnoj duhovitoj i podrugljivoj kritici raznim događanjima u hrvatskom društvu. Takav karnevalski duh može ostati u okvirima satire kad se ‘sudi’ onima koji su na poziciji vlasti, poput predsjednika države, predsjednika Vlade ili gradonačelnika i drugih političara, a nipošto ne onima koji su predstavnici različitih manjina u hrvatskom društvu. To nije tradicionalno, ni zabavno, niti je u duhu hrvatskih i europskih vrijednosti. Stoga taj čin osuđujemo”, poručuju iz Vlade.

Naš pristup je da se odupiremo svakoj vrsti govora mržnje i agresije – političke, ideološke, verbalne i fizičke, kao i svakom činu koji vrijeđa osjećaje hrvatskog naroda i pridonosi podjelama u društvu, dodaju iz Banskih dvora.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.