Prati nas

Show

Love, love, love

Zdenka Kovačiček nastupa na Dori: Dolazim po pobjedu!

‘S Marijem nisam nikad prije surađivala. Nazvao me i rekao mi da ima pjesmu koju mogu samo ja otpjevati i ako odbijem, da je neće davati nikom drugom’, kaže Zdenka.

Objavljeno

|

zdenka Kovačiček (screenshot: Croatia Records/Youtube)

Glazbena veteranka, energična Zdenka Kovačiček (76) izaći će četvrta na pozornicu Dore koja se održava sutra (29. veljače) u Dvorani Marino Cvetković u Opatiji. Time će postati i najstarija natjecateljica ove glazbene smotre, jer do sada je taj rekord držao Laci koji je nastupao s Kreljevima ulice 2006. godine. Tada je imao 75 godina.

Zdenka, iza koje je 6 desetljeća karijere, s pjesmom „Love, love, love“ odmjerit će snage s puno mlađim izvođačima poput Damira Kedže i Indire Levak. Iako se upravo potonji spominju kao favoriti koje protežira HRT, Kovačiček ne krije da je došla po pobjedu.

“Očekujem isto što i svi koji se natječu – da pobijedim. Mnogi moji kolege ne žele više ići na Doru jer misle da bi im se srozala reputacija ako ne pobijede. Ja se toga ne bojim. Idem na natjecanje uvijek kad imam pjesmu za koju vjerujem i znam da je kvalitetna i ako me raduje da je otpjevam i podijelim s publikom. A vjerujte mi na riječ, pjesmu ‘Love, Love, Love’ će sigurno svi upamtiti, makar i ne pobijedila”, kazala je za 24 sata.

Glazbu i stihove napisao je Mario Mihaljević, dok su aranžmane napravili Hrvoje Grčević i Branimir Mihaljević. “S Marijem nisam nikad prije surađivala. Nazvao me i rekao mi da ima pjesmu koju mogu samo ja otpjevati i ako odbijem, da je neće davati nikom drugom. Čim sam je čula, svidjela mi se. Fantastično je pogodila moj stil i jako smo je brzo snimili. Doista je posebna i šalje poruku ljubavi”, pohvalila se Kovačiček.

Na pitanje Tportala hoće li joj smetati što će svi naglašavati njene godine, odgovorila je: “Naravno da godine nisu važne, već pjesma. To su rekli i organizatori Dore na HRT-u. Pitala sam se ima li smisla. Naravno da ima ako je pjesma dobra. Samo kod nas je važno spomenuti moje godine. Jeste li vidjeli na Oscaru kako je Jane Fonda u svojoj 80. i nekoj godini zatvarala dodjelu? Tako se to radi i svi su ustali da joj odaju poštovanje. Zar ja nemam iza sebe dovoljno kvalitetnog rada i priznanja? Vjerujem u svoju pjesmu i mogu se pojaviti bez straha da će netko reći: ‘Nije joj to trebalo.'”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.