Prati nas

Vijesti

Budimo ljudi

Budite solidarni, a ne pohlepni. HUP kaže da potrepština ima dovoljno za sve

U potpunosti razumijemo vašu brigu, ali moramo upozoriti da kupovinom više no što vam je potrebno izlažete opasnosti druge osobe koji bi mogli ostati bez potrepština.

Objavljeno

|

foto: MV

Neviđeni desanti na supermarkete posljednjih dana iza sebe ostavljaju puste police, a zbog građana koji pokušavaju napuniti zamrzivače, mnogi već danima nisu uspjeli nabaviti komad mesa. I to sve usprkos upozorenjima trgovačkih lanaca o punim skladištima i opskrbi koja se odvija na zadovoljavajući način.

Zbog svega je reagirala i Hrvatska udruga poslodavaca. “Razumijemo da ste u ovim trenucima zabrinuti i da želite osigurati sve što je potrebno svojim obiteljima, radi toga vam želimo dati do znanja da radimo sve što je u našoj moći kako biste vi, vaše obitelji i vaši najbliži bili neometano opskrbljeni hranom i svim drugim osnovnim potrepštinama. Osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština ima dovoljno te su i za dalje osigurane dovoljne količine koje su potrebne za RH”, stoji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.


“Blisko surađujemo s Vladom RH i dobavljačima kako bismo osigurali isporuke u trgovine i robu na policama. Online trgovine rade u punom kapacitetu kako bi omogućile da proizvode koji su vam potrebni dobijete bez nepotrebnog izlaska iz kuće.

Posebno zahvaljujemo svim kolegama iz trgovina, kao i onima iz lanca opskrbe, koji ulažu danonoćne napore kako nacija ne bi ostala zakinuta u trenucima krize. Ponosni smo na naše radnike i radnice.

Poštovani kupci, ovo je situacija u kojoj svi moramo biti jednako odgovorni i zato trebamo i vašu pomoć. Molimo vas da budete pažljivi u načinu kupovine i da sami pripazite na kontakte s našim djelatnicima koji su tu zbog vas. Pratite upute i obavijesti na našim prodavaonicama. Molimo vas, ukoliko ste u mogućnosti, da sva plaćanja obavljate beskontaktno (karticama) te održavate jedan metar odstojanja između svih drugih osoba.

Također, u potpunosti razumijemo vašu brigu, ali moramo upozoriti da kupovinom više no što vam je potrebno izlažemo druge osobe koji bi mogli ostati bez potrepština. Potrepština ima dovoljno za sve ukoliko smo solidarni i radimo zajedno.

Zajedničkim djelovanjem pazimo na naše obitelji, prijatelje i susjede. Također, time pazimo i sve one druge koji su oko nas, uključujući i one starije i druge ranjive skupine”, kažu poslodavci.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP