Prati nas

Vijesti

Hoće li se rezati mirovine? Ministar Aladrović smiruje umirovljenike

Pozvao je sve poslodavce i radnike i sve one koji djeluju u ovom trenutku u Hrvatskoj na solidarnost i odgovornost, a ta solidarnost po njemu može izgledati i kao određeni trošak ove krize koji će svi snositi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: N1)

Mirovine se neće mijenjati, no plaće zaposlenih mogle bi proći kroz korekciju zbog utjecaja aktualne krize s koronvirusom. Izjavio je to ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović (HDZ) nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Na pitanje novinara je li on pripremao radnu verziju izmjena Zakona o radu, po kojoj bi on trebao biti restriktivniji vezano uz radnička prava, odgovorio je da pandemija uzrokuje duboku krizu, no da se ne zna koliko će ta kriza biti duboka.


Potvrdio je da su mogući svi scenariji s ekonomske i medicinske strane, kao i da Vlada priprema različite verzije pojedinih propisa te iz domene svih gospodarskih resora sve moguće scenarije u slučaju krize. Isto tako i iz domene radnih odnosa.

Što će biti s mirovinama?

Upitan koliko ljudi mogu biti sigurni da se plaće ili mirovine neće mijenjati, naglasio je da što se tiče mirovina, jedna od temeljnih odrednica u donošenju proračuna i rebalansu proračuna je da primanja za svih 1,24 milijuna umirvoljenika bude stabilno.

“Što se plaća tiče, činjenica je da smo u određenim ekonomskim izazovima i da ne znamo do kada će trajati ti izazovi te kako će se okolina na koju smo orijentirani ekonomski nositi s tim. Iz tog razloga ne bih isključio korekcije primanja, ne bi isključio nikako korekcije u poslovanju brojnih tvrtki, pa tako i korekcije pojedinih plaća”, rekao je Aladrović.

Pozvao je sve poslodavce i radnike i sve one koji djeluju u ovom trenutku u Hrvatskoj na solidarnost i odgovornost, a ta solidarnost po njemu može izgledati i kao određeni trošak ove krize koji će svi snositi.

.

Vijesti

U stanu u Splitu pronađena mrtva starica, suprug je u teškom stanju

Detalji ove tragedije nisu poznati kao ni to je li se tko brinuo o nesretnom bračnom paru.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Prvomajski prosvjed 2018.

Splitska policija jučer je  dobila dojavu da stariji bračni par iz zgrade u Dubrovačkoj ulici nije viđen neko vrijeme i da se ne može uspostaviti kontakt s njima, javio je Dalmatinski portal.

Vatrogasci su otvorili vrata i u stanu zatekli mrtvu 91-godišnjakinju i njenog šest godina mlađeg supruga živog, ali u teškom stanju. Muškarac je zbrinut u bolnici. O pronalasku mrtve starice obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo.


Detalji ove tragedije nisu poznati kao ni to je li se tko brinuo o nesretnom bračnom paru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP