Prati nas

Vijesti

HDZ

Kovač traži više zastupnika dijaspore u Saboru, borit će se protiv prava na pobačaj

HDZ-ov tim ‘Pobjednički put’, predvode kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač, kandidat za zamjenika predsjednika Ivan Penava i kandidati za potpredsjednike Milijan Brkić, Tomislav Tolušić i Davor Ivo Stier.

Objavljeno

|

Miro Kovač (screenshot: Kolinda TV)

Izbori u HDZ-u svode se na sukob dvaju krila; onog okupljenog oko Andreja Plenkovića i onog koji smatra da je HDZ neprirodno pomaknut prema centru. Ili prema ljevici, ovisno o kutu gledanja. Potonji, ujedinjeni pod parolom “Pobjednički put” Mire Kovača, objavili su programske smjernice u kojima se ocrtava politika koju žele voditi.

Između ostaloga ističu i namjeru promjene izbornog zakonodavstva. Smatraju da ono nosi diskriminirajuće odredbe prema hrvatskom iseljeništvu, gdje gotovo četiri milijuna Hrvata ima samo tri zastupnička mjesta u Hrvatskom saboru. U kojem razmjeru misle pojačati prisutnost dijaspore u parlamentu, za sada nije poznato.

Podsjetimo, 1995. godine dijaspora je imala čak 12 zastupnika. Bivši predsjednik sabora Luka Bebić je 2018. godine iznio mišljenje prema kojemu dijaspora treba birati i do 20 zastupnika u hrvatskom parlamentu. Zastupnici dijaspore biraju se u zasebnoj X. izbornoj jedinici koja je u Sabor na posljednjim parlamentarnim izborima poslala Željka Glasnovića (NZ), Božu Ljubića (HDZ) i Željka Raguža (HDZ).

Kovačev tim najavljuje i da će u središte politike HDZ-a staviti obitelj, kao temelj društva i čuvaricu identiteta hrvatskog naroda, stoga će “bez ustručavanja isticati kako je svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti veliki dar i kako je vrijedan življenja”.

HDZ-ov tim “Pobjednički put”, predvode kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač, kandidat za zamjenika predsjednika Ivan Penava i kandidati za potpredsjednike Milijan Brkić, Tomislav Tolušić i Davor Ivo Stier.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.