Prati nas

Vijesti

Pazite tko vas masira

‘Maserke’ su naivnom starcu s Trešnjevke ukrale preko pola milijuna kuna

Osobe koje vam pokucaju na vrata nudeći medicinske usluge, često su prevaranti koji vam žele prodati bezvrijedan proizvod ili još gore. U slučaju muškarca iz Zagreba, radilo se o razbojnicama koje su ga opljačkale.

Objavljeno

|

foto: Heike Frohnhoff/Pixabay

“Jučer 2. ožujka između 15 i 16 sati na Trešnjevci u Ulici Božidara Adžije, 82-godišnjak je pustio u stan dvije nepoznate ženske osobe koje su mu ponudile uslugu masaže. Kada su napustile stan, shvatio je da su iskoristile njegovu nepažnju i otuđile više stotina tisuća kuna”. To je kratko priopćenje koje je objavila Policijska uprava zagrebačka.

Jutarnji list pak javlja da je naivni starac, nakon kratkog razgovora, razbojnice koje su mu pokucale na vrata pustio u stan, jer su se predstavile kao maserke koje pružaju usluge masiranja osobama starije životne dobi.

Nažalost, prekasno, shvatio je da su “maserke” temeljito istražile njegov stan te da su mu odnijele preko pola milijuna kuna. Nakon što je uočio da u sobi ima ispreturan ormar, obratio se za pomoć policiji koja je u stanu napravila očevid i izuzela sve tragove koje su prevarantice eventualno ostavile.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.