Prati nas

Vijesti

Pazite tko vas masira

‘Maserke’ su naivnom starcu s Trešnjevke ukrale preko pola milijuna kuna

Osobe koje vam pokucaju na vrata nudeći medicinske usluge, često su prevaranti koji vam žele prodati bezvrijedan proizvod ili još gore. U slučaju muškarca iz Zagreba, radilo se o razbojnicama koje su ga opljačkale.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Heike Frohnhoff/Pixabay

“Jučer 2. ožujka između 15 i 16 sati na Trešnjevci u Ulici Božidara Adžije, 82-godišnjak je pustio u stan dvije nepoznate ženske osobe koje su mu ponudile uslugu masaže. Kada su napustile stan, shvatio je da su iskoristile njegovu nepažnju i otuđile više stotina tisuća kuna”. To je kratko priopćenje koje je objavila Policijska uprava zagrebačka.

Jutarnji list pak javlja da je naivni starac, nakon kratkog razgovora, razbojnice koje su mu pokucale na vrata pustio u stan, jer su se predstavile kao maserke koje pružaju usluge masiranja osobama starije životne dobi.


Nažalost, prekasno, shvatio je da su “maserke” temeljito istražile njegov stan te da su mu odnijele preko pola milijuna kuna. Nakon što je uočio da u sobi ima ispreturan ormar, obratio se za pomoć policiji koja je u stanu napravila očevid i izuzela sve tragove koje su prevarantice eventualno ostavile.

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP