Prati nas

Vijesti

Glupost

Mladi Almir ne želi u samoizolaciju, kaže da stariji moraju od nečega umirati

Prije izolacije družio se s još nekoliko osoba, odnosno, kako je kazao novinarima VOA-e, s kolegama je svratio na piće.

Objavljeno

|

schreenshot: VOA

“Ovo je samo neka medijska hampa. Cirkus! Narod mora umirati, čovječe. Pa sve stariji narod umire“, kazao je prije četiri dana mladi bosanski kamiondžija Almir Osmanović novinarima medija Voice of America (VOA).

Snimili su ga na Graničnom prijelazu Orašje po povratku iz Njemačke. “Najvjerojatnije se neću pridržavati samoizolacije, jer ja sam zdrav. Osjećam da sam zdrav”, kazao je Almir iz Srebrenika kojemu očito ništa ne znači podatak da čak 46 posto zaraženih ne osjeća nikakve simptome.

“To je obična gripa, prehlada. Temperaturu svaki dan netko dobije. To nije ništa”, govori u kameru mladi vozač o virusu koji je, kaže VOA, desetak puta smrtonosniji od gripe, pogotovo za starije građane.

Ipak, po objavi ovog priloga reagirala je policija. Nakon reakcije nadležnih institucija, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Federalne uprave za inspekcije poslove, Osmanović je stavljen u 14-dnevnu izolaciju. Prije izolacije družio se s još nekoliko osoba, odnosno, kako je kazao novinarima VOA-e, s kolegama je svratio na piće.

“Ja se prvu noć nisam pridržavao nikakvih pravila i otišao sam s društvom popiti pivo. Pri dolasku kući došla je policija i predočila mi sve dokaze. Kaznili su me novčanom kaznom od 150 KM (vrijednost oko 600 kuna, op. mv.) i rekli su mi da moram biti u dvotjednoj izolaciji”, kaže Osmanović. Dodaje kako se sada pridržava svih mjera te da ranije situaciju nije shvaćao ozbiljno.

“Policija dolazi i provjerava držim li se uputa, ali situacija za mene nije bila ozbiljna jer su konstantno stizale nove informacije u vezi koronavirusa”, obajašnjava. Na upit kako se trenutno osjeća, vozač kamiona kaže da nema nikakvih poteškoća i da se “osjeća zdravo”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.