Prati nas

Vijesti

Glupost

Mladi Almir ne želi u samoizolaciju, kaže da stariji moraju od nečega umirati

Prije izolacije družio se s još nekoliko osoba, odnosno, kako je kazao novinarima VOA-e, s kolegama je svratio na piće.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

schreenshot: VOA

“Ovo je samo neka medijska hampa. Cirkus! Narod mora umirati, čovječe. Pa sve stariji narod umire“, kazao je prije četiri dana mladi bosanski kamiondžija Almir Osmanović novinarima medija Voice of America (VOA).

Snimili su ga na Graničnom prijelazu Orašje po povratku iz Njemačke. “Najvjerojatnije se neću pridržavati samoizolacije, jer ja sam zdrav. Osjećam da sam zdrav”, kazao je Almir iz Srebrenika kojemu očito ništa ne znači podatak da čak 46 posto zaraženih ne osjeća nikakve simptome.


“To je obična gripa, prehlada. Temperaturu svaki dan netko dobije. To nije ništa”, govori u kameru mladi vozač o virusu koji je, kaže VOA, desetak puta smrtonosniji od gripe, pogotovo za starije građane.

Ipak, po objavi ovog priloga reagirala je policija. Nakon reakcije nadležnih institucija, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Federalne uprave za inspekcije poslove, Osmanović je stavljen u 14-dnevnu izolaciju. Prije izolacije družio se s još nekoliko osoba, odnosno, kako je kazao novinarima VOA-e, s kolegama je svratio na piće.

“Ja se prvu noć nisam pridržavao nikakvih pravila i otišao sam s društvom popiti pivo. Pri dolasku kući došla je policija i predočila mi sve dokaze. Kaznili su me novčanom kaznom od 150 KM (vrijednost oko 600 kuna, op. mv.) i rekli su mi da moram biti u dvotjednoj izolaciji”, kaže Osmanović. Dodaje kako se sada pridržava svih mjera te da ranije situaciju nije shvaćao ozbiljno.

“Policija dolazi i provjerava držim li se uputa, ali situacija za mene nije bila ozbiljna jer su konstantno stizale nove informacije u vezi koronavirusa”, obajašnjava. Na upit kako se trenutno osjeća, vozač kamiona kaže da nema nikakvih poteškoća i da se “osjeća zdravo”.

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP