Prati nas

Vijesti

COVID-19

Papa Franjo testiran je na koronavirus

Papa je otkazao cijeli niz svojih obveza zbog bolesti. Danima se nagađalo kako je, možda, tijekom mise i kontakata s vjernicima, zaražen virusom od kojeg strahuje cijeli svijet.

Objavljeno

|

Papa Franjo daje blagoslov homoseksualcima
foto: Ashwin Vaswani/Unsplash

Papa Franjo testirao se na koronavirus i nalaz je negativan, objavio je Reuters. No, zbog prilično jake prehlade papa je bio prisiljen propustiti korizmenu duhovnu obnovu koja je počela u nedjelju, podsjeća Jutarnji list.

Inače, 83-godišnji poglavar Katoličke crkve još je prošle srijede bio vidno prehlađen, nakon čega je odustao od služenja mise te je otkazao i većinu audijencija. Ranije je predvodio misu povodom Pepelnice i tom prilikom rukovao se s brojnim vjernicima, a došao je i u kontakt sa stotinama njih.

Oglas

Valja podsjetiti i da papa Franjo nema dio jednog plućnog krila koje mu je uklonjeno još u njegovoj mladosti. Istovremeno, situacija s koronavirusom u Italiji je sve teža – zaraženih je više od 2000, a dosad je od Covida-19 umrlo 52 ljudi. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas