Prati nas

Vijesti

COVID-19

Papa Franjo testiran je na koronavirus

Papa je otkazao cijeli niz svojih obveza zbog bolesti. Danima se nagađalo kako je, možda, tijekom mise i kontakata s vjernicima, zaražen virusom od kojeg strahuje cijeli svijet.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Ashwin Vaswani/Unsplash

Papa Franjo testirao se na koronavirus i nalaz je negativan, objavio je Reuters. No, zbog prilično jake prehlade papa je bio prisiljen propustiti korizmenu duhovnu obnovu koja je počela u nedjelju, podsjeća Jutarnji list.

Inače, 83-godišnji poglavar Katoličke crkve još je prošle srijede bio vidno prehlađen, nakon čega je odustao od služenja mise te je otkazao i većinu audijencija. Ranije je predvodio misu povodom Pepelnice i tom prilikom rukovao se s brojnim vjernicima, a došao je i u kontakt sa stotinama njih.


Valja podsjetiti i da papa Franjo nema dio jednog plućnog krila koje mu je uklonjeno još u njegovoj mladosti. Istovremeno, situacija s koronavirusom u Italiji je sve teža – zaraženih je više od 2000, a dosad je od Covida-19 umrlo 52 ljudi. 

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP