Prati nas

Vijesti

Pametno

Papa Franjo je odlučio: U Vatikanu uskrsni obredi ove godine bit će bez vjernika

Zbog izbijanja zaraze koronavirusom Vatikan je već otkazao Papine javne opće audijencije i nedjeljni Angelus koji se sad prenose vjernicima uživo video prijenosom.

Objavljeno

|

Papa Franjo (foto: Ágatha Depiné/Unsplash)

Papa Franjo neće predvoditi nikave javne obrede za Uskrs zbog pandemije koronavirusa, objavio je Vatikan u nedjelju što je potez bez presedana u novije doba.

Sve liturgijske svečanosti tijekom Velikog tjedna održat će se bez nazočnosti vjernika”, navodi se u priopćenju Vatikana. Uskrs, koji je ove godine 12. travnja najvažniji je kršćanski blagdan koji slavi Isusovo uskrsnuće i prethodi mu nekoliko svečanosti.

Zbog izbijanja zaraze koronavirusom Vatikan je već otkazao Papine javne opće audijencije i nedjeljni Angelus koji se sad prenose vjernicima uživo video prijenosom. Ta će se praksa nastaviti do 12. travnja, objavio je u nedjelju Vatikan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.