Prati nas

Vijesti

Komorbiditet

Peta žrtva koronavirusa je muškarac s visokim tlakom, preminuo je u Zagrebu

Mjera samoizolacije je propisana za više od 20 tisuća ljudi, među njima je više od 500 liječnika.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Gerd Altmann/Pixabay

“Preminulih od COVID-19 je u ovom trenutku pet. U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ preminuo je jedan bolesnik srednje životne dobi s visokim tlakom u anamnezi”, objavio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera, Vili Beroš, ministar zdravstva. Prema neslužbenim informacijama koje objavljuju mediji, riječ je o muškarcu iz Karlovca starom 60 godina.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Marković istaknula je da je povišeni tlak jedan od većih rizika u slučaju bolesti COVID-19. “Nemamo od jutros novih pacijenata na respiratoru. Realno, možemo očekivati da će ih biti još”, izvijestila je Markotić dodajući da je među pacijentima sve više starijih osoba s kroničnim bolestima.


Od jutros je novootkrivenih pacijenata 22, što u znači da ih je u protekla 24 sata 71. “Ukupno je 657 bolesnika. Jučer je bilo novih 84, a prekjučer 91 pa ovo predstavlja određeno smanjenje”, kaže ministar Beroš. Od jutros su s liječenja otpuštena 4 pacijenta, a ukupan broj izliječenih je 49.

Mjera samoizolacije je propisana za više od 20 tisuća ljudi, među njima je više od 500 liječnika.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP