Prati nas

Vijesti

Komorbiditet

Peta žrtva koronavirusa je muškarac s visokim tlakom, preminuo je u Zagrebu

Mjera samoizolacije je propisana za više od 20 tisuća ljudi, među njima je više od 500 liječnika.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Gerd Altmann/Pixabay

“Preminulih od COVID-19 je u ovom trenutku pet. U zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ preminuo je jedan bolesnik srednje životne dobi s visokim tlakom u anamnezi”, objavio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera, Vili Beroš, ministar zdravstva. Prema neslužbenim informacijama koje objavljuju mediji, riječ je o muškarcu iz Karlovca starom 60 godina.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Marković istaknula je da je povišeni tlak jedan od većih rizika u slučaju bolesti COVID-19. “Nemamo od jutros novih pacijenata na respiratoru. Realno, možemo očekivati da će ih biti još”, izvijestila je Markotić dodajući da je među pacijentima sve više starijih osoba s kroničnim bolestima.


Od jutros je novootkrivenih pacijenata 22, što u znači da ih je u protekla 24 sata 71. “Ukupno je 657 bolesnika. Jučer je bilo novih 84, a prekjučer 91 pa ovo predstavlja određeno smanjenje”, kaže ministar Beroš. Od jutros su s liječenja otpuštena 4 pacijenta, a ukupan broj izliječenih je 49.

Mjera samoizolacije je propisana za više od 20 tisuća ljudi, među njima je više od 500 liječnika.

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP