Prati nas

Vijesti

Kao u Singapuru

Plenković i ministri će darovati jednu plaću za pomoć Zagrebu stradalom u potresu

Rezat ćemo sve troškove koje možemo te koristiti sva sredstva EU koja su nam trenutno na raspolaganju, a to je 240 milijuna eura, objasnio je premijer.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

“Plaću za ožujak članovi Vlade donirat će na račun za saniranje posljedica potresa u Zagrebu”, objavio je premijer Andrej Plenković (HDZ).

Objavljeni su i brojevi računa za donacije u akciji “Zajedno za Zagreb”. Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 – OIB uplatitelja.


Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

”Mi smo svoju odluku donijeli i mislim da je to najmanje što smo mogli učiniti”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na upit očekuje li da se vladinoj incijativi darivanja plaće pridruže i drugi.

Zbog koronavirusa stiže kriza gora od one iz 2008. godine

“Osiguravat ćemo mjere za osiguranje gospodarstva. Rezat ćemo sve troškove koje možemo te koristiti sva sredstva EU koja su nam trenutno na raspolaganju, a to je 240 milijuna eura”, rekao je premijer. Kriza će, smatra, biti gora od one 2008. godine, kazao je na tiskovnoj konferenciji povodom predstavljanja gospodarskih mjera kojima će se ublažiti posljedice epidemije koronovarusa.

Vlada je otvorila i račune za donacije u akciji “Hrvatska protiv koronavirusa”. Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 – OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

.

Vijesti

Još su tri osobe zaražene koronavirusom preminule. U Nuštru je oboljelo dijete

Za one koji smatraju da je ovo bolest koja je rezervirana samo za starije osobe evo podatka od jučer da nijedan od šestero oboljelih nije bio stariji od 55 godina, izjavio je Ivanović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U Osijeku je preminula još jedna osoba zaražena koronavirusom. Baš kao i jučer u slučaju četvero preminulih, riječ je pacijentu starije životne dobi. Žena stara 82 godine bila je onkološki bolesnik, službeno je potvrđeno. Bila je hospitalizirana na Klinici za infektologiju i nije bila na respiratoru.

Nešto ranije iz zadarskog Stožera stigla je vijest da je u tamošnjoj Općoj bolnici preminuo 88-godišnji muškarac obolio od koronavirusa. Bio je na respiratoru te je imao povijest kroničnih bolesti.


“Imamo prvu preminulu osobu od koronavirusa,” izjavio je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije županijskog Kriznog stožera. mediji javljaju da je riječ o muškarcu starom 85 godina. Time se broj preminulih uslijed infekcije COVID-19 popeo na 15.

“Za one koji smatraju da je ovo bolest koja je rezervirana samo za starije osobe evo podatka od jučer da nijedan od šestero oboljelih nije bio stariji od 55 godina. Bilo ih je i u dobi od 33, 36 i 42 godine. Bolest, dakle, može pogoditi bilo koga”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Tomu svjedoči i podatak da je među novozaraženima i dijete iz Nuštra. “Dijete od četiri mjeseca zarazilo se od majke, oboje su stabilno”, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i dodao kako je najviše zaraženih u dobi od 50 do 60 godina.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP