Prati nas

Vijesti

Kao u Singapuru

Plenković i ministri će darovati jednu plaću za pomoć Zagrebu stradalom u potresu

Rezat ćemo sve troškove koje možemo te koristiti sva sredstva EU koja su nam trenutno na raspolaganju, a to je 240 milijuna eura, objasnio je premijer.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

“Plaću za ožujak članovi Vlade donirat će na račun za saniranje posljedica potresa u Zagrebu”, objavio je premijer Andrej Plenković (HDZ).

Objavljeni su i brojevi računa za donacije u akciji “Zajedno za Zagreb”. Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 – OIB uplatitelja.


Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

”Mi smo svoju odluku donijeli i mislim da je to najmanje što smo mogli učiniti”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na upit očekuje li da se vladinoj incijativi darivanja plaće pridruže i drugi.

Zbog koronavirusa stiže kriza gora od one iz 2008. godine

“Osiguravat ćemo mjere za osiguranje gospodarstva. Rezat ćemo sve troškove koje možemo te koristiti sva sredstva EU koja su nam trenutno na raspolaganju, a to je 240 milijuna eura”, rekao je premijer. Kriza će, smatra, biti gora od one 2008. godine, kazao je na tiskovnoj konferenciji povodom predstavljanja gospodarskih mjera kojima će se ublažiti posljedice epidemije koronovarusa.

Vlada je otvorila i račune za donacije u akciji “Hrvatska protiv koronavirusa”. Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 – OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP