Prati nas

Vijesti

Prva žrtva

Prva smrt od koronavirusa u Sloveniji, umro štićenik staračkog doma

Preminuli je, javlja TV Slovenija, bio kronični bolesnik. Do 14 sati u Sloveniji je potvrđen 181 slučaj zaraze. Najviše je zaraženih u dobi od 49 do 56 godina.

Objavljeno

|

Gdje je dopuštena eutanazija
foto: BigStock

U Sloveniji je od posljedica infekcije koronavirusom preminuo štićenik staračkog doma u Metliki, javljaju slovenski mediji. Ranije su mediji javljali da je inficirano sedmero štićenika i pet zaposlenih u istom domu.

Preminuli je, prenosi TV Slovenija, bio kronični bolesnik. Do 14 sati u Sloveniji je potvrđen 181 slučaj zaraze. Najviše je zaraženih u dobi od 49 do 56 godina.

U Hrvatskoj je potvrđeno 38 infekcija bez ijednog smrtnog slučaja. Do sada su zaraženi oni koji su putovali pa su se vratili u Hrvatsku s koronavirusom, a pozitivno je što su zaraženi mlađi i dobrog zdravstvenog stanja.

Nije zabilježena bolest kod starijih ili kroničnih bolesnika koji spadaju pod rizične skupine, kazao je za N1 ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Čak i ako se dogodi smrtni slučaj, Capak kaže da nema razloga za paniku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.