Prati nas

Mozaik

Politika razdora

Rastala se od muža kad je doznala da ovaj podržava Trumpa

Izbori nam se bliže pa nije zgorega uzeati ovu priču kao opomenu. Naime, jedna je Amerikanka odlučila reći zbogom svojemu mužu nakon 22 godine braka nakon što je doznala da će ovaj glasati za Donalda Trumpa.

Objavljeno

|

foto: Tibor Janosi Mozes /Pixabay

Jedna je žena iz Kalifornije zatražila razvod od svojeg muža nakon 22 godine braka nakon što je doznala da ovaj namjerava glasati za Donalda Trumpa, piše Business Insider.

Umirovljena zatvorska čuvarica Gayle McCormick (73) bila je šokirana kad je tijekom jedne večere s prijateljima njezin muž otkrio da planira glasati za kontroverznog republikanskog kandidata.

“Nisam mogla vjerovati da bi mogao glasati za Trumpa. To je bilo veliko razočaranje”, rekla je Gayle. “Osjećala sam se kao da samu sebe zavaravam. Ta je odluka među nama otvorila jaz za koji prije nisam znala da postoji. Shvatila sam koliko sam daleko otišla u prihvaćanju stvari koje kao mlađa nikad ne bih prihvatila.”

McCormick, koja sebe opisuje kao demokratkinju koja naginje socijalizmu, sada živi odvojeno od svojeg konzervativnog muža.

Ova vijest zapravo i ne čudi uzme li se u obzir da su pred Amerikancima još jedni izbori na kojima velike izglede ima upravo Trump čija je pojava na političkoj sceni izazvala neviđene podjele u američkom društvu.

Istraživanje Reutersa i Ipsosa pokazalo je da je jaz među republikancima i demokratima sve dublji, a broj ljudi koji se i unutar svoje obitelji i najužeg kruga prijatelja ne mogu dogovoriti oko političkih pitanja skočio je sa šest na čak 39 posto.

U istraživanju koje je od 27. prosinca do 6. siječnja provedeno na 6000 ljudi, čak 16 posto ispitanika je reklo da bi prestalo razgovarati s članom obitelji ili prijateljem zbog politike.

Daljnjih 17 posto kazalo je da bi blokirali člana obitelji ili prijatelja na društvenim mrežama što je također skok u odnosu na 14 posto koliko ih je u listopadu 2019. godine reklo da bi to učinili.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.