Prati nas

Vijesti

Covid-19

Riječki nadbiskup odlučio: Bez svete vodice i rukovanja, pričest primite na ruku

Uz sve to, nakon hodočasničke mise, sada iznimno, neće biti održana druženja u katedralnim prostorima.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Grant Whitty/Unsplash)

Kako je ovih dana učinila većina europskih biskupija, pa i neke biskupije u drugim krajevima svijeta, tako je i riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić prvi od biskupa u našoj zemlji odlučio poduzeti neke mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa na vjerničkim okupljanjima, javlja Novi list.

Svećenici su na prvu korizmenu nedjelju, na misama u crkvama u Riječkoj nadbiskupiji obavijestili vjernike o tim privremenim mjerama, i pozvali ih da ih se pridržavaju.

Slijedom tih preventivnih mjera na ulazu u crkve i kapele do daljnjega u škropionicama neće biti blagoslovljena voda, a sv. pričest će vjernicima na misama privremeno biti dijeljena samo na ruke. Isto tako, dok to bude potrebno, okupljeni na misama neće jedni drugima znak mira davati rukovanjem.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.