Prati nas

Vijesti

Solidarnost

Zagreb je umirovljenicima produljio rok za plaćanje računa, bez kamata i ovrha

Pozivam i druge pravne subjekte kao što su HEP i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju i solidarnost, poručuje gradonačelnik Bandić.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Uvažavajući ozbiljnost situacije, preporuke stručnjaka i cijeneći da danas moramo pokazati dodatnu socijalnu osjetljivost i solidarnost, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić donio je odluku o produljenju roka za plaćanje mjesečnih naknada i usluga Zagrebačkom holdingu, Plinari, Vodoopskbi i odvodnji te Gradu Zagrebu za umirovljenike, odnosno one iznad 65 godina.

Obveza podmirenja mjesečnih računa za ovu skupinu građana do daljnjega se produljuje za tri mjeseca od datuma dospijeća istaknutog na uplatnicama, a zbog neplaćanja u navedenom roku neće biti obračunate zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze.

“Također, pozivam i druge pravne subjekte kao što su HEP i HEP–toplinarstvo da reagiraju na isti način, jer ovo je vrijeme kada moramo biti zajedno i pokazati razumijevanje, empatiju  i solidarnost. Ostanite doma, pratite preporuke Stožera civilne zaštite, izbjegavajte nepotrebne izravne kontakte, oslonite se na pomoć bližnjih, prijatelja i susjeda”, poručuje Bandić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.