Prati nas

Vijesti

Prvo milom, onda silom

Zbog neodgovornog ponašanja starijih građana, švicarski kanton uveo stroge mjere

U Švicarskoj je od četvrtka uvedena nova mjera – okupljanje je ograničeno na najviše pet osoba. U zemlji je više od 3400 zaraženih koronavirusom, a 33 pacijenta su umrla.

Objavljeno

|

foto: Brett Sayles/Pexels

Starije osobe u švicarskom kantonu Uri od će smjeti izaći iz svojih domova samo na dva sata i to samo zbog šetnje po svježem zraku, a poštivanje odluke osigurat će policija, objavile su lokalne vlasti.

Kako prenosi HINA, ta je odluka donesena nakon što pripadnici najosjetljivije populacije nisu poštivali preporuke o ograničenju kretanja radi njihove zaštite od epidemije koronavirusa.

Za razliku od njih većina stanovništva kantona poslušala je preventivne mjere i ostala u svojim domovima, ali poruku ozbiljno nisu shvatili najstariji stanovnici koji su izloženi najvećem riziku razvoja teških simptoma Covida-19, kazao je kantonalni dužnosnik Ignaz Zopp za švicarsku novinsku agenciju Keystone-SDA. Stariji su nastavili izlaziti u prodavaonice i kretati se izvan kuće, dodao je Zopp.

Kako bi onemogućile takvo ponašanje vlasti kantona odlučile su uvesti zabranu kretanja za sve starije od 65, a policija je zadužena da prati kršenje odluke.

U Švicarskoj je od četvrtka uvedena nova mjera – okupljanje je ograničeno na najviše pet osoba. U zemlji je više od 3400 zaraženih koronavirusom, a 33 pacijenta su umrla.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.