Prati nas

Vijesti

Koronamjere

Capak: Odjeća će se prodavati zapakirana i neće se moći isprobavati u trgovinama

Vlada je objavila hodogram popuštanja protuepidemijskih mjera. Iako će se uskoro otvoriti kafići i trgovine odjećom, kupovina i ispijanje kava neće biti iste.

Objavljeno

|

Krunoslav Capak (screenshot: AlJazeera/Youtube)

Kako ćemo piti kavu ili isprobavati odjeću u trgovinama – otkrio je za RTL Krunoslav Capak, šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li inficiran s koronavirusom. To je epidemiološki neprihvatljivo. Moramo smisliti funkcioniranje na način da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakirana roba, imate mogućnost da ju kod kuće probate i vratite, ako vam odgovara ili na neki drugi način zamijenite”, kazao je Capak.

A kako će izgledati ispijanje kava na terasama kafića? “Ako vam na određenu udaljenost od metar ili više od jednog metra dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili, to se ne smatra bliskim kontaktom i tako se koronavirus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti, raditi s tim da se održava socijalna distanca”, objasnio je šef HZJZ-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.