Prati nas

Vijesti

12 žrtava

Četiri starije osobe s koronavirusom preminule su u Osijeku

Ukupan broj smrti od koronavirusa u ovom trenutku u Hrvatskoj popeo se na 12.

Objavljeno

|

KB Osijek (screenshot: Google Maps)

U Osijeku su sinoć umrle četiri osobe zaražene koronavirusom, objavio je Stožer osječko – baranjske županije.

“To su osobe u poodmakloj životnoj dobi s komorbiditetima. Stare su 71, 78, 85 i 92 godine”, objavio je dr. Željko Zubčić na tiskovnoj konferenciji. Dvoje preminulih bili su respiratoru. Patili su od kroničnih bolesti srca i bubrega. “Uz to su ti pacijenti dobili upalu pluća”, kazao je Zupčić.

“Bolesnici s dijabetesom, povišenim tlakom i srčanim problemima, prije obole od COVID-19. Bitno je i da su izrazito pretile osobe rizične, pogotovo kad završe na respiratoru”, upozorio je Zupčić. Ukupan broj smrti u ovom trenutku u Hrvatskoj popeo se na 12.

Komorbiditet je postojanje dvije ili više bolesti kod iste osobe u isto vrijeme. Jedno od obilježja komorbiditeta je mogućnost da se patologije međusobno pojačaju na način da jedno uzrokuje pogoršanje drugoga i obrnuto. Osim toga, komorbiditet može otežati dijagnozu i utjecati na prognozu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.