Prati nas

Vijesti

Promjena plana

Čini se da je bivša predsjednica odustala od ureda u Visokoj i domaće politike

Bivša predsjednica, doznaje se, nije zainteresirana za povratak u domaću politiku, a ne želi biti ni dnevnopolitički komentator.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (screenshot: HTV)

Kolinda Grabar-Kitarović odustala je od ureda koji je kao bivša predsjednica bila zatražila od države, doznaje N1 iz izvora bliskog Grabar-Kitarović. Do ovog obrata došlo je zbog novonastale situacije pandemije koronavirusa, ali i potresa koji je bio pogodio Zagreb.

Vlada je Kolindi Grabar-Kitarović, na njen zahtjev, 20. veljače dodijelila ured u Visokoj, međutim nakon potresa ured u toj državnoj rezidenciji više statički nije siguran, niti je, kaže neimenovani izvor N1 televizije, Grabar-Kitarović više uopće zainteresirana za ured.

“Radi od kuće i bavi se, među ostalim, pripremama za razne konferencije – i to sada radi online. Za to će biti dovoljno održavanje web stranice i društvenih mreža te riješiti pitanje službene korespondencije koja se mora zaprimati i evidentirati na jednom mjestu kako bi nastavila mnoge uspostavljene kontakte u svijetu i nastavila raditi na dobrobit Hrvatske”, tvrdi sugovornik blizak Kolindi Grabar-Kitarović.

Bivša predsjednica, doznaje se, nije zainteresirana za povratak u domaću politiku, a ne želi biti ni dnevnopolitički komentator.

“Ne želim biti trošak”

Nakon ove objave oglasila se i sama bivša predsjednica. “Sad radim od kuće i važne su mi samo službene komunikacije e-mailom kako bih mogla održavati svoje kontakte i raditi na svojim projektima na dobrobit Hrvatske. U konačnici, kada se situacija smiri mogu sama unajmiti prostor u kojem će biti moj ured jer od rada za Hrvatsku ne odustajem. Ali u ovim kriznim vremenima, a mislim da ćemo u devetom mjesecu osjetiti veliku gospodarsku krizu, ne želim biti na trošak državi”, pojasnila je za N1 bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.