Prati nas

Vijesti

Veliki broj

Kod još 30 štićenika splitskog staračkog doma potvrđen je COVID-19, ukupno je zaraženo 40 osoba

Podsjetimo, riječ je o domu koji je evakuiran u noći s utorka na srijedu.

Objavljeno

|

screenshot: Google Maps

Od preostalih 39 korisnika Doma za Starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, kod 30 osoba je potvrđen koronavirus, a pet osoba ima negativan nalaz.

Kod četiri osobe nalaz je  nejasan što znači da se kod njih testiranje mora ponoviti, potvrdio je večeras ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za HRT. Ukupan broj zaraženih u tom domu sada je 40 korisnika. Sedam umirovljenika je na respiratoru, jedan od njih je u težem stanju, istaknuto je na popodnevnoj konferenciji županijskog Stožera Civilne zaštite.

Podsjetimo, riječ je o domu koji je evakuiran u noći s utorka na srijedu. SDP-ovac Ranko Ostojić, nekadašnji ministar unutarnjih poslova, na svojem se Facebook profilu obrušio na HDZ. “Istina je da 15 dana znate da su ljudi ugroženi! I čekali ste da vam se ne pokvari statistika. Majka mi je u tom domu i nikad nismo prekršili pravilo ni upute. Vama na dušu!” napisao je tada Ostojić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.