Prati nas

Vijesti

Istraga traje

Koronavirus je ušao u još jedan starački dom, ne zna se kako je do zaraze došlo

Nitko od djelatnika nije zaražen, ni bolestan. Kako je do ove zaraze moglo doći, zaista ne znam, kaže ravnateljica.

Objavljeno

|

foto: Google Maps

Štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici zaražena je koronavirusom. Riječ je o ženi staroj 82 godine, težoj kroničnoj bolesnici. Nitko ne zna kako je zaražena, otkriva Glas Podravine.

Trenutačno je u bolnici, a tijekom dana u dom stižu epidemiolozi. Štićenica je bila u jednokrevetnoj sobi i nije imala mnogo kontakata.

“Dom je zatvoren za posjete, naši štićenici nisu izlazili, ni okupljali se. Ne radi ni restoran, nego se hrana dostavlja u sobe. Nitko od djelatnika nije zaražen, ni bolestan. Kako je do ove zaraze moglo doći, zaista ne znam”, rekla je ravnateljica Doma Vesna Križan za Glas Podravine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.