Prati nas

Vijesti

COVID-19

Ministar Beroš potvrdio: Točno je, zaraženo je desetak štićenika staračkog doma

Prostor Doma u kojemu se pojavio koronavirus bit će dezinficiran, te će se poduzeti sve potrebne mjere koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima.

Objavljeno

|

Vili Beroš (screenshot: HRT)

Traje evakuacija korisnika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu. Ova ustanova skrbi o 327 štićenika.

Prema informaciji koju je Jutarnjem listu potvrdio ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, koronavirus se pojavio na drugom katu staračkog doma i za sada je na koronavirus pozitivno 10-ak štićenika doma.

“Radi se o staračkom domu čiji je vlasnik država. Svi oni za koje se utvrdi kako su zaraženi koronavirusom ili koji su bili u kontaktu s pozitivnim štićenicima doma, bit će izolirani i primljeni u KBC Split. Sve je pod kontrolom epidemiologa i prostor Doma u kojemu se pojavio koronavirus bit će dezinficiran, te će se poduzeti sve potrebne mjere koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima. Nažalost, dogodilo se u Splitu, ono što smo najmanje željeli, jer su starije skupine naših sugrađana najugroženije”, rekao je ministar Beroš.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.