Prati nas

Show

Muke po kodovima

Naš uvaženi biolog Srećko Sladoljev briljira! To je baš ono čime se znanstvenici trebaju baviti

Sladoljev nije sklon provjeri informacija koje objavljuje, jer da jest, znao bi da se radi o staroj forvarduši s netočnim prijevodom u ASCII kod.

Objavljeno

|

Srećko Sladoljev (screenshot: Laudato TV/Youtube)

Biolog i ikona hrvatskih teoretičara urote, Srećko Sladoljev, objavio je zanimljiv post na Facebooku. Njime je pokušao ukazati na povezanost Billa Gatesa i Sotone. Gates, osnivač Microsofta, je drugi najbogatiji čovjek na svijetu, ujedno i promicatelj javnozdravstvenih politika cijepljenja, a posljedično i crvena krpa za sve poštene antivaksere koji čine većinu Sladoljevljeve obožavateljske baze.

“U crkve za Uskrs NE SMIJEMO, ali zato u kućne pritvore s Billom Gatesom III i Coronom MORAMO. Kamo brodiš Bergoljo? Uskrs, 2020”, napisao Sladoljev zazivajući papu Franju pa dodao na engleskom jeziku: “Ako sva slova iz imena Billa Gatesa III konvertirate u ASCII kod, a potom ih zbrojite, dobit ćete broj 666, a to je broj ZVIJERI.”

I upravo je to zoran dokaz kako bi se svatko trebao držati svoje struke, jer razvidno je da se Sladoljev ne razumije baš u kodove koji se najčešće koriste u računalnoj, komunikacijskoj i upravljačkoj tehnologiji pri prijenosu i obradi teksta.

Uz to, čini se Sladoljev nije sklon provjeri informacija koje objavljuje, jer da jest, znao bi da se radi o staroj forvarduši s netočnim prijevodom u ASCII kod. Naime, brojevi pridruženi slovima iz imena Billa Gatesa su točni, sve dok se ne dođe do same brojke III koja se pogrešno prevodi u 1, 1, 1. No ASCII kod za slovo “I” jest 73, a ne 1. Ako se želi rimsko “III” intepretirati kao brojevne znakove, tada bi svako “I” ili “1” bilo prevedeno u 49, što nam opet ne daje tako željeni zbroj od 666. U najsretnijem scenariju, mogli bismo sabrati 810. No u tom scenariju nismo računali i razmake, kojih u ovom slučaju ima dva, a svaki od njih donio bi dodatna 32 boda.

Bravo, Srećko! Više sreće drugi put.

Sto je to ASCII kod?

ASCII kod je dogovoreni računalni standard u kojem se pojedinom pisanom znaku (slovima, brojkama, zagradama, interpunkcijama…) dodjeljuje fiksni redni broj ili pozicija. Pri čemu, na primjer, za slovo A postoje dvije vrijednosti; za veliko (A) i malo slovo (a). Tako će računalo svaku od riječi BILL, bill i Bill pohraniti drugačije. (sd)

foto: Facebook
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.