Prati nas

Vijesti

Usamljeno bdijenje

Pred raspelom iz vremena kuge, Franjo je u praznoj bazilici sv. Petra vodio uskrsno bdijenje

Druga tradicionalna uskrsna slavlja, uključujući papin blagoslov ‘Urbi et Orbi’ u nedjelju, održat će se pred samo nekoliko ljudi. Sva misna slavlja moći će se pratiti preko interneta.

Objavljeno

|

Papa Franjo (screenshot: Vatican/Youtube)

Papa Franjo održao je u sinoć uskrsno bdijenje u praznoj bazilici sv. Petra u Vatikanu. Umjesto desetaka tisuća ljudi, u bazilici je bilo samo nekoliko crkvenih dužnosnika.

Skraćena misa, u praznoj crkvi zbog pandemije koronavirusa, služena je pred povijesnim križem iz vremena dok je kuga harala Europom. Riječ je o drvenom raspelu za koje se vjeruje da je čudotvorno i koje je 1522. godine nošeno u procesiji Rimom kako bi se u gradu zaustavila crna pošast.

Oglas

Druga tradicionalna uskrsna slavlja, uključujući papin blagoslov “Urbi et Orbi” u nedjelju, održat će se pred samo nekoliko ljudi. Sva misna slavlja moći će se pratiti preko interneta.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas