Prati nas

Vijesti

Istina o Švedskoj

Švedska se primiče broju od tisuću umrlih, premijer kaže: ‘Nismo učinili dovoljno’

Za razliku od drugih zemlja, Švedska nije uvela izolaciju. Kafići i restorani otvoreni su, doduše pod uvjetom držanja razmaka, a škole nisu zatvorene. Iako je vlada savjetovala obustavu putovanja, čini se da građani to nisu prihvatili.

Objavljeno

|

Stefan Löfven (screenshot STV)

Iako protivnici protupandemijskijskih mjera i pokoji politički ekshibicionist tvrde da je Švedska ogledni primjer uspješne borbe protiv koronavirusa, švedski premijer svjedoči da je situacija ipak drugačija.

O tome kako je “život u Švedskoj normalan”, pisali smo prije nekoliko dana. U Međuvremenu je broj mrtvih u toj državi dosegnuo 887. To je puno više nego u susjednoj Danskoj (260) i Norveškoj (117) koje su izolaciju uvele početkom ožujka. U trenutku zaključenja ovog teksta Švedska koja broji deset milijuna stanovnika ima 10.151 registriranu infekciju COVID-19.

Sada švedski premijer Stefan Löfven priznaje da nije učinjeno dovoljno te da se Švedska nije primjereno pripremila za pandemiju. “Restorane koji ne drže propisani razmak treba zatvoriti”, kazao je za javnu televiziju SVT.

Podsjetimo, za razliku od drugih zemlja, Švedska nije uvela izolaciju. Kafići i restorani otvoreni su, doduše pod uvjetom držanja razmaka, a škole nisu zatvorene. Iako je vlada savjetovala obustavu putovanja, čini se da građani to nisu prihvatili. U pripremi je zakon koji će premijeru omogućiti uvođenje puno jačih restrikcija, uključujući zatvaranje škola, restorana, aerodroma i željeznica.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.