Prati nas

Vijesti

Najugroženija generacija

Traje evakuacija staračkog doma u Splitu. Sumnja se na prodor koronavirusa

Premještanje štićenika moglo bi potrajati dugo u noć i nastaviti se tijekom sutrašnjeg dana, jer se velik broj ljudi mora evakuirati pojedinačno.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Google Maps

Kako N1 doznaje u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, u tijeku je evakuacija korisnika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu.

Prema neslužbenim informacijama, postoji sumnja da je nekoliko osoba u domu pozitivno na koronavirus.


Evakuacija se obavlja iz predostrožnosti i evakuira se dio objekta na Križinama. U dom je ukupno smješteno 350 korisnika. Riječ je o prvoj takvoj situaciji u Hrvatskoj. 

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP