Prati nas

Vijesti

Novi režim

Zbog pauze za dezinfekciju, trgovine i trgovački lanci rade dvokratno. Ovo su termini pauza

U objektima u kojima je radno vrijeme duže od 10 sati, obavezno je organiziranje dvokratnog radnog vremena, a prekid rada ne može biti kraći od jednog sata.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite, danas se otvaraju brojne trgovine izvan trgovačkih centara, a i trgovine prehranom (koje su radile cijelo vrijeme izolacije, sedam dana tjedno) radit će duže.

Dodatna novina je da im je zabranjen rad nedjeljom te da usred radnog vremena moraju zatvoriti vrata kako bi obavili dezinfekciju i omogućili smjenu radnika.

Konzumi rade dvokratno od 07:30 do 21:00 sat, uz pauzu za dezinfekciju od 13:30 do 14:30. Nedjeljom neće raditi, a to se odnosi i na uslugu „pokupi“.

Spar trgovine rade od 07:30 do 21 sat od ponedjeljka do subote, no danas će, iznimno, još raditi od 8 do 17 sati. U Sparovim objektima dezinfekcija će se obavljati od 14 do 15 sati.

Lidl će dezinficirati trgovine od 13:30 do 14:30 sati. Ovaj trgovački lanac nema univerzalno radno vrijeme pa podatke za pojedine poslovnice možete pronaći na njihovim internetskim stranicama.

Kaufland će od ponedjeljka do subote raditi od 7 do 22 sata, uz pauzu od 14 do 15 sati, dok nedjeljom i blagdanima neće raditi. I radno vrijeme pojedinih Kauflandovih poslovnica treba potražiti na službenim stranicama.

Trgovine Tommy radit će od ponedjeljka do subote od 7 do 21 sat, uz pauzu od 13:30 do 14:30. Nedjeljom neće raditi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.