Prati nas

Vijesti

Novac i dim

Bernardić i Hrelja obećavaju vam nasljeđivanje mirovine preminulog partnera i legalizaciju marihuane

Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga.

Objavljeno

|

Davor Bernardić i Silvano Hrelja (foto: mv)

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem (SDP) predstavila je program s kojim izlaze na parlamentarne izbore. Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

“Naš je cilj”, kazao je Bernardić, “povećati mirovine uvođenjem zajamčene mirovine od 70 posto prosječne plaće, dignuti minimalnu plaću na 4.000 kuna neto, a dizanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i omogućiti odmah povećanje plaća za preko 700.000 radnika.”

Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja istaknuo je obiteljske mirovine kao jedan od velikih problema koje koalicija planira riješiti. Tvrdi kako će tu primijeniti europski model prema kojem će se ubuduće moći birati između dva modela. Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga. ”Time će se spriječiti potonuće u zonu siromaštva”, naglasio je Hrelja.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex canabis, reaktiviranje neobrađenog državnog zemljišta, poticanje stočarstva, stradalom turističkom sektoru omogućavanje da stane na noge.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.