Prati nas

Vijesti

Povoljna epidemiološka slika

COVID-19 usmrtio je starijeg muškarca iz Koprivnice, od jučer devet novozaraženih

Riječ je o osobi koja je 1936. godište i koja je imala kronične bolesti. Na respiratoru je 12 bolesnika, hospitaliziranih je 160, ukupno je oporavljenih 1.784

Objavljeno

|

Vili Beroš

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 9 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Od novozaraženih, 7 ih je s Brača koji je trenutno najjače žarište u državi. Preostalih dvoje je iz Brodsko-posavske županije.

“To daje ukupan broj od 2.196 bolesnika. Ukupno je učinjeno 46.071 testiranje, od toga u posljednja 24 sata 1.169. Postotak pozitivnih je 4,77 posto. Od jučer je preminuo jedan bolesnik u Koprivnici, riječ je o osobi 1936. godište koja je imala kronične bolesti. Na respiratoru je 12 bolesnika, hospitaliziranih je 160, ukupno je oporavljenih 1.784”, kazao je Beroš.

Novinari su pitali ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka u čemu je razlika između Murtera i Brača, s obzirom da je za Murter svojevremeno proglašena potpuna karantena dok je na Braču određeno kretanje uz propusnice moguće.

“Ima puno razlika između Brača i Murtera. Osnovna je u tome što je lokalni stožer civilne zaštite za Murter tražio da se organizira karantena jer su otkrili da odjednom imaju 30 ljudi koji imaju temperaturu, a za 6-7 su dokazali da imaju COVID-19”, odgovorio je Capak.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.