Prati nas

Stil i ljepota

Inspiracija

Ikona stila Iris Apfel (98) objavila je kako je vide djeca iz ruske umjetničke škole

Legendarna Iris Apfel, njujorška ikona stila, dobila je još jednu potvrdu svog statusa. Djeca koja pohađaju umjetničku školu Lil School u Rusiji za zadatak su dobila portretirati upravo sjajnu Iris.

Objavljeno

|

Kako se oblačiti u starijim godinama?
Iris Apfel (screenshot: NYT)

Djeca uzorima najčešće smatraju svoje učitelje, roditelje, znamenite povijesne ličnosti ili velikane svoga vremena. One koji su mijenjali svijet i učinili ga boljim mjestom ili ga obogatili svojom osobnošću. Ovo potonje možda najbolje opisuje Iris Apfel, njujoršku modnu dizajnericu i ikonu stila.

A dokaz da je popularna i cijenjena doista na čitavom svijetu stiže iz Rusije gdje je škola slikanja i kreativnog izražavanja Lil School svojim malim učenicima zadala zadatak da nacrtaju ili naslikaju legendarnu Iris. Vijest o tome na svojem je Facebooku podijelila sama Iris.

“S druge strane svijeta stiglo mi je divno iznenađenje! Lil School iz Rusije svojim je učenicima zadala za projekt da naprave moje portrere. Jako sam zahvalna, osupnuta i počaščena”, napisala je Iris.

Pogledajte radove ruske djece na temu Iris Apfel.

Inače, Iris Apfel, rođena Newyorčanka je karijeru započela kao dizajnerica interijera i suvlasnica tekstilne firme Old World Weavers koju je vodila zajedno s pokojnim mužem. Posljednjih godina je radi eklektičnog modnog stila ponovno u središtu pozornosti. „Čitavo vrijeme sam ovakva, no tek nedavno su i ostali počeli misliti da sa ‘cool’ i zabavna. Sad sam iznenada postala hit“, smije se Iris.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.