Prati nas

Vrt

Zeleno

Objavljen je poziv za dodjelu gradskih vrtova u Zagrebu

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište.

Objavljeno

|

foto: Pixabay

Grad Zagreb objavio je 12 svibnja javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje vrtnih parcela na korištenje na području gradskih četvrti Novi Zagreb – zapad, Novi Zagreb – istok, Sesvete, Peščenica – Žitnjak, Trnje i Stenjevec.

Na parcelama se smije proizvoditi hrana (povrće i jagodasto voće), začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe. Riječ je o 56 parcela površine 50 kvadratnih metara koje se daju na besplatno dvogodišnje korištenje s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Gdje se nalaze parcele?

Poziv je raspisan za 8 parcela na području Gradske četvrti Novi Zagreb-Zapad, na lokaciji Čavoglavska ulica; 1 parcelu na području Gradske četvrti Novi Zagreb-Zapad, na lokaciji Mrkšina ulica; 9 parcela na području Gradske četvrti Novi Zagreb-Istok, na lokaciji Ulica Nikole Andrića; 1 parcelu na području Gradske četvrti Novi Zagreb-Istok, na lokaciji Ulica Karela Zahradnika; 6 parcela na području Gradske četvrti Sesvete, na lokaciji Senjska ulica; 4 parcele na području Gradske četvrti Sesvete, na lokaciji Ulica Rimski put; 25 parcela na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, na lokaciji Ulica I. gardijske brigade “Tigrovi”; 1 parcelu na području Gradske četvrti Trnje, lokacija Ulica Prisavlje i 1 parcelu na području Gradske četvrti Stenjevec, na lokaciji Ulica Stenjevec.

Tko ima pravo podnijeti zahtjev?

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište.
Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva.

Koji su kriteriji za dodjelu?

Kriteriji za utvrđivanje Liste za davanje na korištenje vrtnih parcela na obradivom zemljištu (dalje u tekstu: Lista), koji se izražavaju brojem bodova, su:

a) vrijeme prebivanja podnositelja zahtjeva na području Grada Zagreba
– za svakih pet godina prebivanja na području Grada Zagreba – 1 bod;

b) prebivanje na području gradske četvrti u kojoj se nalazi vrtna parcela – 5 bodova;

c) socijalni status podnositelja zahtjeva:
– prema ukupnim prosječnim mjesečnim primanjima po članu zajedničkog kućanstva,  ostvarenim u prethodnoj godini, podnositelju zahtjeva za prihod:
– do 1.000,00 kn – 3 boda,
– od 1.001,00 kn – 1.750,00 kn – 2 boda,
– od 1.751,00 kn – 2.200,00 kn – 1 bod,
– prema statusu korisnika prava socijalne skrbi na temelju Zakona o socijalnoj skrbi – 2 boda,
– za status nezaposlene osobe – 3 boda;

d) status hrvatskog branitelja:
– za status hrvatskog branitelja podnositelja zahtjeva i/ili člana zajedničkog kućanstva – 2 boda;

e) status umirovljenika – 2 boda;

f) broj članova zajedničkog kućanstva:
–  za svakog člana zajedničkog kućanstva – 1 bod,
–  za svakog maloljetnog člana zajedničkog kućanstva – 2 boda.

Do kada se može predati zahtjev?

Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele podnosi se na Obrascu zahtjeva, Gradskom uredu za poljoprivredu i šumarstvo u roku od 15 dana od dana objave ovog poziva.

Dodatne informacije i potrebne obrasce potražite na ovoj poveznici.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.