Prati nas

Vijesti

Vjeruje u pobjedu

Plenković u ponedjeljak raspušta Sabor: ‘Ostvarili smo sve ambicije!’ Idemo na izbore

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

“Nakon današnje sjednice Vlade i sjednice parlamentarne većine mogu reći kako su sve sastavnice odlučile da predložimo raspuštanje Sabora u ponedjeljak, 18. svibnja”, objavio je prije nekoliko trenutaka premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković.

“Ostvarili smo sve ambicije”

“Želimo to jer je naša Vlada u protekle 3 godine i 7 mjeseci mandata ostvarila sve ambicije koje smo postavili 2016. Smatramo da smo sada nakon što smo pokazali kako se nositi u krizi, u našem djelovanju za očuvanje radnih mjesta, s pobzirom na sve izazove koji su pred RH, novi mandat treba biti usmjeren na gospodarski oporavak zemlje, mi želimo ići po novo povjerenje hrvatskih birača. To je naš cilj i smatramo da je trenutak primjeren, da je epidemiološka slika takva i da ćemo uz podgovorno ponašanje biti u prigodsi organizirati izbore u ustavnom roku”, izjavio je premijer.


Kada ćemo na birališta?

“To može biti 21.6., 28.6. , 5.7. ili 12.7. Predsjednik RH to zna i sada je na njemu da donosi odluku”, rekao je Plenković.

O mandatu na isteku

“Naši građani znaju kakva je bila gospodarska situacija prije, osjetili su povećanje plaća, plaće su porasle i u privatnom sektoru, smanjila se nezaposlenost, imali smo prije pandemije 3 rekordne turističke sezone, osnažili smo međunarodni položaj Hrvatske. Preostaje nam još 6 tjedana predsjedanja, i taj posao ćemo do kraja obaviti odgovorno i nakon toga idemo po novo povjerenje hrvatskih građana i birača i ja sam uvjeren da ćemo ga dobiti”, kaže šef HDZ-a.

.

Vijesti

Svi sveti 2020: Radno vrijeme trgovina

Interspar, Lidl, Konzum, Kaufland, Plodine…

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Trgovine i trovački centri na Sve svete radit će po skraćenom radnom vremenu ili uopće neće otvoriti svoja vrata. trgovački centri neće raditi

Spar i Interspar

Interspar hipermarketi za blagdan Svih Svetih 1.11. rade redovno osim hipermarketa Split, Josipa Jovića 93 koji će biti zatvoren.


Spar supermarketi za blagdan Svih Svetih rade redovno, osim SPAR supermarket aZadar, Akcije Maslenica 1 koji će biti zatvoren.

Konzum

Konzumove trgovine će uglavnom otvoriti svoja vrata i većinom će raditi do 13 ili 14 sati. Ipak, neke poslovnice rade do 12 sati. Malobrojne trgovine koje će biti zatvorene potražite na ovom popisu.

Lidl

Sve Lidlove trgovine će na blagdan Svih svetih raditi po uobičajenom radnom vremenu, najkasnije do 18 sati.

Kaufland

Sve Kaufland trgovine na blagdan Svi Svetih radi će kao i inače nedjeljom, od 08:00 – 21:00 sati.

Plodine 

Plodine ove godine rade prema nedjeljom radnom vremenu, od 7-22 sata, većina njihovih poslovnica.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP