Prati nas

Vijesti

Vjeruje u pobjedu

Plenković u ponedjeljak raspušta Sabor: ‘Ostvarili smo sve ambicije!’ Idemo na izbore

Objavljeno

|

Jesu li rasle mirovine za vrijeme Plenkovićeve vlade?
Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

“Nakon današnje sjednice Vlade i sjednice parlamentarne većine mogu reći kako su sve sastavnice odlučile da predložimo raspuštanje Sabora u ponedjeljak, 18. svibnja”, objavio je prije nekoliko trenutaka premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković.

“Ostvarili smo sve ambicije”

“Želimo to jer je naša Vlada u protekle 3 godine i 7 mjeseci mandata ostvarila sve ambicije koje smo postavili 2016. Smatramo da smo sada nakon što smo pokazali kako se nositi u krizi, u našem djelovanju za očuvanje radnih mjesta, s pobzirom na sve izazove koji su pred RH, novi mandat treba biti usmjeren na gospodarski oporavak zemlje, mi želimo ići po novo povjerenje hrvatskih birača. To je naš cilj i smatramo da je trenutak primjeren, da je epidemiološka slika takva i da ćemo uz podgovorno ponašanje biti u prigodsi organizirati izbore u ustavnom roku”, izjavio je premijer.

Kada ćemo na birališta?

“To može biti 21.6., 28.6. , 5.7. ili 12.7. Predsjednik RH to zna i sada je na njemu da donosi odluku”, rekao je Plenković.

O mandatu na isteku

“Naši građani znaju kakva je bila gospodarska situacija prije, osjetili su povećanje plaća, plaće su porasle i u privatnom sektoru, smanjila se nezaposlenost, imali smo prije pandemije 3 rekordne turističke sezone, osnažili smo međunarodni položaj Hrvatske. Preostaje nam još 6 tjedana predsjedanja, i taj posao ćemo do kraja obaviti odgovorno i nakon toga idemo po novo povjerenje hrvatskih građana i birača i ja sam uvjeren da ćemo ga dobiti”, kaže šef HDZ-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.