Prati nas

Show

Rade na Fejsu

Rade Šerbedžija otkrio što mu je oporučno ostavio slavni Miroslav Krleža

Veliki umjetnik Rade Šerbedžija prisjetio se svoga prijateljstva s drugim velikim umjetnikom, Miroslavom Krležom i otkrio kako se našao u oporuci slavnoga pisca…

Objavljeno

|

screenshot: Rade Šerbedžija/Youtube

Iako prije nije koristio društvene mreže, naš proslavljeni glumac Rade Šerbedžija je s početkom epidemije koronavirusa i karantene otvorio profil na Facebooku. I sjajno da je to učinio jer je nizom svojih objava u kojima govori poeziju ili svira i pjeva, dane koje smo proveli u svojim domovima učinio znatno lakšima.

U jednoj od posljednjih objava na Facebooku otkrio i jednu zanimljivost o Miroslavu Krleži i odnosu koji je imao s velikim piscem te kako se našao u njegovoj oporuci.

“Krleža je moj svijet i moj svjetonazor. Jedne noći dok smo pili francuski konjak u njegovom stanu u Tuškancu rekao mi je:
– Mali, uskoro bum umrl. Kaj hoćeš da ti ostavim?
– Pa nemate Vi ništa, Vi ste socijalistički pisac.
– Kaj pričaš? Imam para, slika, autorskih prava…
– Dobro, ostavite mi vaš sivi šešir Borsalino.
– Kaj će ti moj Borsalino?
– Pa kad umrete da Vas ponekad prošećem nedjeljom Trgom Republike.

U oporuci nakon njegove smrti stajalo je pod brojem 5: ‘Moj sivi Borsalino ostavljam Radi Šerbedžiji.'”

Poslušajte i Radinu izvedbu pjesme velikog Tina Ujevića: “Pobratimstvo lica u svemiru”:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.