Prati nas

Vijesti

Ambiciozno

Silvano Hrelja: Spreman sam postati ministar mirovinskog sustava

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja komentirao je predizborne aktivnosti, slaganje lista, a izrazio je i spremnost sudjelovati u izvršnoj vlasti.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

“Hrvatska strana umirovljenika u koalicijskom sporazumu s SDP-om ima 11 mjesta na 10 izbornih lista od 3. do 12. mjesta i za ta mjesta prikupljamo kandidature od županijskih organizacija”. Izjavio je to gostujući u programu N1 televizije prvak umirovljeničke stranke Silvano Hrelja.

Imat će sastanak Predsjedništva stranke u ponedjeljak kada će odlučiti tko će biti na listama iz HSU-a. Sigurno treće mjesto u osmoj i relativno sigurno peto u četvrtoj izbornoj jedinici ističe kao adute.


Misli da HSU vrijedi nešto više, ali nastavlja da oni nisu stranka koja dijeli mandate i koja sklapa koaliciju. “I nekada cijeli proces treba proći s okusom kiselog grožđa u ustima, ali treba ići naprijed jer nitko nema pravo od ovoga raditi atrakciju i najveći mogući rizik i ugasiti stranku koja je parlamentarna od 2003., 17 godina, i sigurno je do sada i bit će na pomoći umirovljenicima.”

Na pitanje da im je na početku mandata prošlog saziva bio okus kiselog grožđa u ustima kada je Kažimir Varda, izabran s njihove liste, postao predsjednik kluba zastupnika Milana Bandića u Saboru kaže da je to greška koja se dogodila i drugim strankama i da su sada posebno oprezni po tom pitanju.

Oko postignuća HSU-a kaže da su osigurali pet zakona koji osiguravaju bolja prava umirovljenika. Spreman je i preuzeti izvršnu vlast u području mirovinskog sustava.

.

Vijesti

Ovog mjeseca mirovina stiže ranije

31 godina je prosječan mirovinski staž za ukupan broj korisnika mirovina ZOMO , dok su 72 godine prosječna dob za ukupan broj korisnika mirovina ZOMO.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Prema obavijesti koju je istaknuo Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), isplata mirovina za lipanj 2020. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama počinje u srijedu 8. srpnja.

HZMO nije objasnio zašto će mirovine biti isplaćene dva dana ranije od uobičajenog datuma.


Prema javno objavljenim podacima, u lipnju je (za svibanj) bilo 1.523.653 osiguranika te 1.243.621 korisnika mirovina. Tako odnos broja korisnika mirovina i osiguranika iznosi 1:1,23.

Prosječna starosna mirovina za 40 i više godina mirovinskog staža prema ZOMO iznosi 3.855,64  kna njen udio u prosječnoj netoplaći u Republici Hrvatskoj za travanj 2020. (6.622 kn) iznosi 58,22%. Prosječna starosna mirovina ZOMO korisnika koji su pravo na mirovinu ostvarili u 2020. godini iznosi 2.535,29  kn.

31 godina je prosječan mirovinski staž za ukupan broj korisnika mirovina ZOMO , dok su 72 godine prosječna dob za ukupan broj korisnika mirovina ZOMO.

Procjena potrebnih sredstva za isplatu mirovina i mirovinskih primanja iznose 3.489.000.000 kn.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP