Prati nas

Vijesti

Miljenici nacije

Ukinute su svakodnevne konferencije Stožera, trgovine do daljnjega neće raditi nedjeljom

Za očekivati je da će neki istaknuti članovi stožera zauzeti važne pozicije na HDZ-ovim izbornim listama i tako pokušati kapitalizirati popularnost i povjerenje stečeno tijekom uspješne borbe protiv koronavirusa.

Objavljeno

|

screenshot: MUP/Youtube

U Hrvatskoj već tri dana nema preminulih od koronavirusa, a u protekla 24 sata novozaraženih je tek dvoje.

“Trenutno su potvrđene ukupno 2.228 osobe zaražene koronavirusom, a 1.946 osoba je ozdravilo. Dva su nova slučaja u posljednja 24 sata. Devedeset i pet osoba je preminulo. 10 osoba je trenutačno na respiratoru. Dosad je testirano ukupno 54.820 osoba”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ponovio je da je rad nedjeljom ukinut temeljem preporuke epidemiološke struke te da nema nikakvih saznanja o brojnim tužbama kojima se ta odluka pokušava osporiti.

Što se tiče potencijalnog ukidanja zabrane rada nedjeljom, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je rekao da je za tako što još rano te da treba pričekati i utvrditi gdje su izvori zaraze.

Svakodnevnih konferencija Stožera više neće biti, objavio je Božinović i naveo da ne zna kada će biti sazvana nova. Podsjetimo, posljednjih tjedana Stožer se suočio s gomilom više političkih, a manje epidemioloških pitanja, dok je samo ukidanje konferencija objavljeno istovremeno s raspuštanjem Sabora.

Za očekivati je da će neki istaknuti članovi stožera zauzeti važne pozicije na HDZ-ovim izbornim listama i tako pokušati kapitalizirati popularnost i povjerenje stečeno tijekom uspješne borbe protiv koronavirusa.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.