Prati nas

Vijesti

Epidemija

Bandić: ‘Mladi koji izlaze u noćne klubove ne bi se trebali družiti s bakama i djedovima’

U posljednja 24 sata otkriveno je 20 novooboljelih od koronavirusa u Zagrebu, 104 osobe su u samoizolaciji, a u 48 sati je testirano 582 uzorka.

Objavljeno

|

Zagrebački noćni klubovi, prema epidemiolozima, žarišta su epidemije koronavirusa. U glavnom gradu su tijekom vikenda zabilježena 64 nova slučaja.

“Pritisak na zdravstvene ustanove je pojačan. Bilo je 2500 poziva prema Hitnoj i od danas počinju s radom s COVID-19 ambulanate. Uglavnom, veliki je interes za novonastalu situaciju i nastojimo odgovoriti na sve upite. Pojačan je i dolazak u Hitni prijem Svetog Duha, za sad odrađujemo sve što je nužno i radimo na novonastaloj situaciji”, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

U posljednja 24 sata otkriveno je 20 novooboljelih od koronavirusa, 104 osobe su u samoizolaciji, a u 48 sati je testirano 582 uzorka.

“Skoro trećina oboljelih je iz noćnih klubova, zamolio bih mlade da ako već idu u noćne klubove da se ne druže sa svojim djedovima i bakama”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.