Prati nas

Vijesti

Zagreb

Bandić umirovljenicima dijeli maske. Bez njih nećete moći u javni prijevoz

Kažnjavanja za nenošenje maske, za sada, neće biti. No jasno je da bez njih neće biti moguće ući u, recimo, javni prijevoz.

Objavljeno

|

Milan Bandić (screenshot: Youtube)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba potvrdio da je u posljednja 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Istaknuo je da je nije dobro da je broj slučajeva iz dana u dan sve veći.

“Mi smo razmotrili izvješća i donijeli jednu preporuku za tri socijalne skupine i jednu obavezu. Prva preporuka je da se u javnom gradskom prijevozu koriste obavezno maske. Tko nema, neka se javi u Crveni križ i uzeti masku”, kazao je gradonačelnik.

“Druga su skupina naši najmlađi, imamo proboj koronavirusa u dječje vrtiće. Imamo od sada obavezu da sve tete u vrtiću nose maske. Treća socijalna skupina su korisnici pučkih kuhinja”, to su preporuke.

“Četvrto je da se za najrizičniju skupinu, naše penzionere, putem mjesnih odbora podijele po dvije maske u roku 48 sati. Svaki umirovljenik grada Zagreba će dobiti maske”, rekao je. Kažnjavanja za nenošenje maske, za sada, neće biti. No jasno je da bez njih neće biti moguće ući u, recimo, javni prijevoz.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.