Prati nas

Show

Sportski duh

Kolinda Grabar-Kitarović trebala bi uskoro postati važna figura u svjetskom sportu

O ulasku Kolinde Grabar- Kitarović i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja.

Objavljeno

|

Emmanuel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (52) kandidirala se za novu članicu Međunarodnog olimpijskog odbora. Ukupno pet kandidata predložio je Izvršni odbor organizacije. Među njima su tri žene i dva muškarca koji će najvjerojatnije svi biti izabrani.

“Veseli me i počašćena sam nominacijom! Sport za mene nije samo strast već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrijednosti, pozitivnog natjecateljskog duha ali i sjajnih sportaša – promotora Lijepe naše”, komentirala je svoju nominaciju Grabar-Kitarović.

“Izborom ovih pet kandidata čitav Međunarodni olimpijski odbor će imati koristi od njihovih vrijednih vještina i stručnosti. Također podižemo broj ženskih članica na 39”, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

O ulasku Kolinde Grabar- Kitarović i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja.

Lista kandidata

  • Kolinda Grabar Kitarović (Hrvatska), bivša predsjednica države
  • Maria de la Caridad Colon Ruenes (Kuba) nekadašnja bacačica koplja, olimpijska pobjednica na OI u Moskvi 1980.
  • princeza Reema Bandar Al-Saud (Saudijska Arabija), saudijska veleposlanica u SAD i pri UNESCO-u, članica MOO odbora Žene u sportu
  • Battushig Batbold (Mongolija), dopredsjednik Mongolskog olimpijskog odbora, član marketinškog odbora MOO-a i član Vijeće Međunarodnog badmintonskog saveza
  • Sir Sebastian Coe (Velika Britanija), srednjoprugaš s dva olimpijska zlata i dva srebra, bio je predsjednik. Organizacijskog odbora OI u Londonu 2012., a danas predsjednik Međunarodnog atletskog saveza
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.