Prati nas

Show

Sportski duh

Kolinda Grabar-Kitarović trebala bi uskoro postati važna figura u svjetskom sportu

O ulasku Kolinde Grabar- Kitarović i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Emmanuel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (52) kandidirala se za novu članicu Međunarodnog olimpijskog odbora. Ukupno pet kandidata predložio je Izvršni odbor organizacije. Među njima su tri žene i dva muškarca koji će najvjerojatnije svi biti izabrani.

“Veseli me i počašćena sam nominacijom! Sport za mene nije samo strast već i odlična prilika za promociju temeljnih ljudskih vrijednosti, pozitivnog natjecateljskog duha ali i sjajnih sportaša – promotora Lijepe naše”, komentirala je svoju nominaciju Grabar-Kitarović.


“Izborom ovih pet kandidata čitav Međunarodni olimpijski odbor će imati koristi od njihovih vrijednih vještina i stručnosti. Također podižemo broj ženskih članica na 39”, rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

O ulasku Kolinde Grabar- Kitarović i drugih četvero kandidata MOO će odlučiti na virtualnoj sjednici koja će se održati 17. srpnja.

Lista kandidata

  • Kolinda Grabar Kitarović (Hrvatska), bivša predsjednica države
  • Maria de la Caridad Colon Ruenes (Kuba) nekadašnja bacačica koplja, olimpijska pobjednica na OI u Moskvi 1980.
  • princeza Reema Bandar Al-Saud (Saudijska Arabija), saudijska veleposlanica u SAD i pri UNESCO-u, članica MOO odbora Žene u sportu
  • Battushig Batbold (Mongolija), dopredsjednik Mongolskog olimpijskog odbora, član marketinškog odbora MOO-a i član Vijeće Međunarodnog badmintonskog saveza
  • Sir Sebastian Coe (Velika Britanija), srednjoprugaš s dva olimpijska zlata i dva srebra, bio je predsjednik. Organizacijskog odbora OI u Londonu 2012., a danas predsjednik Međunarodnog atletskog saveza

.

Show

Violeta iz Boljeg života je ljepotica i u 59. godini

Za Lidiju Vukičević vrijeme kao da je stalo. Ova atraktivna glumica plijeni izgledom kao i prije 30 godina dok je glumila u Boljem životu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sjećate li se Violete iz Boljeg života? Za zanosnom crnog uzdisali su muškarci diljem bivše države, a žene su željele izgledati poput nje. No čak ni 30 godina nakon završetka emitiranja legendarne serija, glumica Lidija Vukičević ne izgleda ništa manje zanosno.

Na svojem Instagram profilu pokazala je kako uživa na crnogorskom primorju te svojim izgledom ostavila obožavatelje bez teksta. Naime, zanosna Lidija ima 58 godina.


Naravno, pratitelji na Instagramu zasuli su je komplimentima te se požalili da bi im od prizora moglo zastati srce.

Inače, osim glumom, Lidija se bavila i politikom. 2004. se učlanila u Srpsku radikalnu stranku, a 2007. godine je postala i zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije. Politička karijera joj je trajala do 2012. kad je skupština raspuštena, a stranka na idućim izborima nije prešla izborni prag i ušla u parlament.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP