Prati nas

Vijesti

Budite oprezni

Naivna starica povjerovala je telefonskom pozivu pa je ostala bez više tisuća kuna

Zagrebačka policija izvijestila je o novom slučaju prijevare starije osobe.

Objavljeno

|

Zanimljivo trećina ispitanika odvaja mjesečno od 50 do 100 eura i to je najčešći raspon unutar kojeg se štedi, a tek svaki dvadeseti ispitanik uopće ne štedi.
foto: PNiels Steeman/Unsplash

Zagrebačka policija izvijestila je o novom slučaju prijevare starije osobe.

“Jučer, 1. lipnja oko 11 sati i 20 minuta u Novom Zagrebu u Pičmanovoj ulici, nepoznati muškarac nazvao je 80-godišnjakinju, lažno se predstavio kao službena osoba. Naveo je da ima saznanja da oštećena ima krivotvoren novac kojim je plaćala u trgovini te da će poslati službenu osobu da pregleda novčanice”, kažu u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Naivna starica povjerovala je u navedeno te je po dolasku muškarca na adresu predala novac i bankovnu karticu. Kasnije je shvatila da je prevarena. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.