Prati nas

Vijesti

Pazi na sebe

Plenković je dodirivao zaraženog Đokovića, no ne mora u samoizolaciju

Ja se ponašam odgovorno. Meni je to već treći test. Ponašam se odgovorno, nije mi problem testirati se svaki dan, kazao je Plenković.

Objavljeno

|

foto: mojevrijeme.hr

“Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera“, objavio srbijsnaki tenisač Novak Đoković nakon povrataka iz Zadra gdje je sudjelovao na Adria touru, turniru koji je postao novo žarište koronavirusa u Hrvatskoj.

Ubrzo su mediji objavili i fotografiju premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića koji stoji neposredno uz Đokovića i dodiruje ga. Premijer je, podsjetimo, jučer testiran na COVID-19 i test je, objavljeno je javnosti, negativan.

I novinar koji je snimio spomenutu fotografiju Mario Ćužić negativan je na virus, no za svaki slučaj stavljen je u samoizolaciju, jer se vozio u automobilu sa zaraženim sportašem. No za razliku od drugih koji su bili u kontaktu sa zaraženima, premijer, objavio je to jučer ministar zdravstva Vili Beroš, ne mora u samoizolaciju. “S obzirom da njegove aktivnosti u Zadru ne uključuju ni jednu od ovih mjera, on ne mora ići u samoizolaciju. Nije se rukovao jer je poštovao mjere Stožera civilne zaštite”, kazao je ministar Beroš.

Plenković je pak danas objavio kako mu ovo nije prvo testiranje. “Ja se ponašam odgovorno. Meni je to već treći test. Ponašam se odgovorno, nije mi problem testirati se svaki dan”, komentirao je jučerašnje testiranje i kontakte s tenisačima. “Mi bismo morali biti 15 minuta blizu jedan drugoga i to jako intenzivno razgovarati. Pozdravili smo se, obavili fotografiju i otišli dalje. Nemam bojazni”, kazao je o mogućnosti zaraze premijer.

U Vladi pak podsjećaju da između Đokovića i Plenkovića nije bilo bliskog kontakta. Oporba pak ukazuje da ne postoje ista pravila za sve. “Plenković MORA u samoizolaciju! Odmah!” napisao je na društvenim mrežama šef HSS-a Krešo Beljak. “Plenković treba u samoizolaciju, dok dva, tri testa ne potvrde da nije zaražen”, smatra SDP-ov Gordan Maras. I nekadašnja predsjednica HDZ-a, Jadranka Kosor, kaže: “Očekujem da AP smjesta ode u izolaciju.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.