Prati nas

Vijesti

Plenković je upravo obećao bolju Hrvatsku za umirovljenike, pročitajte što vam nudi

Kazao je da u novom mandatu planiraju smanjiti broj ministarstava i poboljšati rad Hrvatskog sabora. Rekao je da će se osigurati i sredstva za obnovu Zagreba oštećenog u potresu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) predstavila je program s kojim izlazi na izbore. Predsjednik stranke Andrej Plenković već je ranije najavio da će se zvati “Sigurna Hrvatska” te da se sastoji od pet poglavlja.

“Socijalna sigurnost kao prvo poglavlje, drugo poglavlje se odnosi na perspektivnu budućnost, treće se odnosi na ekonomsku suverenost, četvrto na osnaženu državnost i peto na globalnu prepoznatljivost. U tih pet cjelina sadržani su temeljni prioriteti”, poručio je Plenković.


Između ostalog, vladajuća stranka želi povećati minimalnu plaću na 4.250 kuna i stvoriti prepostavke da prosječna plaća bude 7.600 kuna.

“Ideje da stvorimo 100.000 radnih mjesta ima uporište. Plan je povećati mirovine za 10 posto. Omogućiti korisnicima obiteljske mirovine pravedniji način izračun. Povećati kapacitet domove za starije za 1.500 mjesta. Daljnje porezno rasterećenje u smislu poreza na dohodak. U svim županijama završiti izgradnju skloništa za žrtve nasilja. Novim mjerama ćemo olakšati zapošljavanje osobama s invaliditetom”, obećao je Plenković na predstavljanju programa.

“Naša Vlada je ostvarila niz pozitivnih rezultata. Povećana je prosječna i minimalna plaća, rasle su i mirovine. Ostvarili smo niz povoljnih kretanja u ekonomskom pogledu, odgovorno smo upravljali javnim financijama, smanjili smo i dug”, pohvalio se u dugom nizu uspjeha koje je navodio.

Uz to, kazao je da u novom mandatu planiraju smanjiti broj ministarstava i poboljšati rad Hrvatskog sabora. Rekao je da će se osigurati i sredstva za obnovu Zagreba oštećenog u potresu.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP