Prati nas

Vijesti

Neobjašnjivo

Radno vrijeme trgovina na Tijelovo 11. lipnja 2020. godine

Hrvatska već duže vrijeme bilježi nizak broj novozaraženih, a osim zabrane rada nedjeljom, ukinuta je i obavezna dezinfekcijska pauza ta trgovine.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Posao za umirovljenike
screenshot: Spar/Youtube

Iako je nacionalni stožer Civilne zaštite ukinuo zabranu rada nedjeljom, iz potpuno neobjašnjivih razloga ostavio je zabranu rada državnim blagdanima i praznicima. Zbog toga danas u četvrtak, na katolički blagdan Tijelova, sve trgovine ne rade.

Naime, 24. travnja iz odluke o zabrani rada Stožer je obrisao riječ “nedjelja”, ali ne “praznik” i “blagdan”. Posljedično, trgovine danas ne smiju otvoriti vrata, iako je sasma jasno da iza toga ne stoji nikakva protuepidemijska namjera.


Hrvatska već duže vrijeme bilježi nizak broj novozaraženih, a osim zabrane rada nedjeljom, ukinuta je i obavezna dezinfekcijska pauza za trgovine. U posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je do sada ukupno zabilježeno 2.249 pozitivnih osoba na virus Covid-19. Dosad se oporavilo 2.130 osoba. Preminulo je stotinu i šest osoba. Još je 13 osoba na liječenju.

.

Vijesti

Nagli skok: 130 novih infekcija, novozaraženi su stari od 7 do 71 godine

Trenutno je prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“U protekla 24 sata zabilježeno je 130 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 686 “, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

“Trenutno nema bitnih novih žarišta. Karakteristika je da se ljudi vraćaju s godišnjih odmora i da imamo dosta mladih ljudi oboljelih od ove infekcije. Prosjek godina danas novozaraženih je 34 godine, radi se većim dijelom o mlađim osobama koje su u većinskom dijelu sudjelovali na različitim okupljanjima i različitim mjestima gdje se mladi zabavljaju”, istaknuo je Capak. Najmlađi među novozaraženima rođen je 2013. godine, a nasjtariji 1949. godine.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da je trenutno prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi, dva su iz Kine, a ostala iz drugih zemalja, uključujući Englesku i SAD, dodala je.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP