Prati nas

Vijesti

Konzervativci

U Rijeci traje Hod za život. Organizatorica kaže: ‘Silovane žene koje pobace su ubojice’

‘Majka koja počini pobačaj je sebe stavila u poziciju ubojice. Ne treba jedan zločin završiti drugim’, rekla je Brezec Benigar.

Objavljeno

|

Hod za život, Zagreb, 2018. (foto: Sandro Bura)

Iako je zagrebački Hod za Život, zbog epidemiološke situacije odgođen do jeseni, danas se hoda u Rijeci. Mediji javljaju da se okupilo nekoliko stotina “prolajfera” koji su uz hitove Marka Perkovića Thompsona krenuli od Konta prema Jelačićevu trgu.

Organizatorica Barbara Brezec Benigar rekla je za N1 da je ovo za njih radostan trenutak i da su, unatoč problemima s Gradom, prošli sve prepreke. Kaže da iza njih ne stoje desničarske organizacije i da je “Hod za život” ličen svake politike i crkvenih konotacija, no političari su među njima ipak dobrodošli.

“Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo, majka koja je učinila pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice jer je dokinula nečiji život. Ne treba jedan zločin završiti još jednim zločinim”, izjavila je.

“Itekako sam svjesna što govorim. Dala sam vam jasne odgovore iza kojih se neću sakriti”, kazala je Brezec Benigar na pitanje novinara je li svjesna da je tisuće silovanih žena u Domovinskome ratu, a koje su pobacile, nazvala – ubojicama.

“Nadam se da se Hod za život neće pretvoriti u hod za infekcijom”, zaključio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel za kojega je održavanje manifestacije u uvjetima rastuće pandemije – nerazumljivo.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.