Prati nas

Vijesti

Konzervativci

U Rijeci traje Hod za život. Organizatorica kaže: ‘Silovane žene koje pobace su ubojice’

‘Majka koja počini pobačaj je sebe stavila u poziciju ubojice. Ne treba jedan zločin završiti drugim’, rekla je Brezec Benigar.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Hod za život, Zagreb, 2018. (foto: Sandro Bura)

Iako je zagrebački Hod za Život, zbog epidemiološke situacije odgođen do jeseni, danas se hoda u Rijeci. Mediji javljaju da se okupilo nekoliko stotina “prolajfera” koji su uz hitove Marka Perkovića Thompsona krenuli od Konta prema Jelačićevu trgu.

Organizatorica Barbara Brezec Benigar rekla je za N1 da je ovo za njih radostan trenutak i da su, unatoč problemima s Gradom, prošli sve prepreke. Kaže da iza njih ne stoje desničarske organizacije i da je “Hod za život” ličen svake politike i crkvenih konotacija, no političari su među njima ipak dobrodošli.


“Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice. Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo, majka koja je učinila pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice jer je dokinula nečiji život. Ne treba jedan zločin završiti još jednim zločinim”, izjavila je.

“Itekako sam svjesna što govorim. Dala sam vam jasne odgovore iza kojih se neću sakriti”, kazala je Brezec Benigar na pitanje novinara je li svjesna da je tisuće silovanih žena u Domovinskome ratu, a koje su pobacile, nazvala – ubojicama.

“Nadam se da se Hod za život neće pretvoriti u hod za infekcijom”, zaključio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel za kojega je održavanje manifestacije u uvjetima rastuće pandemije – nerazumljivo.

.

Vijesti

Zagreb: Počela isplata pomoći umirovljenicima za rujan

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Pmoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec rujan 2020. isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplatiti u petak, 18. rujna 2020.

Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od utorka 22. rujna 2020. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.


Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP