Prati nas

Vijesti

Kaže da nema plaće

Kolinda o novoj funkciji u MOO: ‘Zaboravite veliku plaću! To je priznanje hrvatskom sportu!’

‘Sve one spekulacije koje sam vidjela o velikoj plaći – zaboravite. Zbog toga nisam ni ulazila u sve ovo već zato što volim sport’, kaže bivša predsjednica.

Objavljeno

|

Vladimir Putin, Emmauel Macron i Kolinda Grabar-Kitarović

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović službeno je na današnjem zasjedanju Skupštine Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) izabrana u članstvo organizacije koja je na čelu olimpijskog pokreta. Bivšu hrvatsku predsjednicu za tu je dužnost predložio predsjednik MOO-a Thomas Bach.

“Iznimno sam počašćena članstvom u Međunarodnom olimpijskom odboru. To nije samo moj osobni uspjeh, nego priznanje svim dosezima hrvatskoga sporta i odličnih rezultata hrvatskih sportaša, koji našu Domovinu predstavljaju u svijetu kao naciju sjajnih talenata i vrijednih ljudi, te dosljedno promiču načela i vrijednosti Olimpijskog pokreta”, priopćila je Grabar-Kitarović putem Facebooka.

Kolika je plaća?

“Obaveze ovise o meni samoj. Iako, ako se prihvatite takve funkcije – trebate raditi i raditi što je moguće više. Volonterska je funkcija, ne plaća se. Sve one spekulacije koje sam vidjela o velikoj plaći – zaboravite. Zbog toga nisam ni ulazila u sve ovo već zato što volim sport, želim promicati sport, vrijednosti olimpizma i UN-a. Aktivirat ću se kolikogod mi to vrijeme bude dopuštalo jer sam u međuvremenu postala članicom nekoliko upravnih vijeća, raznih think-thank grupa diljem svijeta. Ali to mi je i cilj – raditi više globalno nego lokalno”, navela je u razgovoru s novinarima.

Nisam samo veliki entuzijast…

“Sport igra ključnu ulogu u borbi protiv rasizma i govora mržnje. Sport ujedinjuje naše zajedničke ciljeve, vrijednosti i nadanja. Sport širi optimizam i uvjerenje kako se trud, rad i ostale temeljne ljudske vrijednosti nagrađuju pravednim natjecanjem i uspjehom koji svijet priznaje”, poručila je bivša predsjednica putem društvenih mreža.

“Osobno nisam samo velik sportski entuzijast, koji će svim srcem navijati za hrvatske sportaše i reprezentacije, nego i promicatelj dostupnosti i jednakih mogućnosti za svu djecu za bavljenje individualnim i kolektivnim sportovima, bez obzira bilo to iz natjecateljskih pobuda ili iz čistog zadovoljstva. Uvijek sam zagovarala veća ulaganja u sportske aktivnosti za mlade i omogućavanje masovnog pristupa sportskim aktivnostima od najranijeg djetinjstva, jer jedino se tako mogu postizati veliki sportski uspjesi te stvarati i razvijati vrhunski sportaši, koji promoviraju i svoju domovinu i općeljudske vrijednosti truda, humanosti, upornosti i prijateljstva. To je iznimno važno za sve razine društvenog razvoja – od obitelji, preko lokalne zajednice, do države i međunarodne zajednice”, zaključila je nova članica MOO.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.