Prati nas

Vijesti

Čekamo realizaciju

Plenkovićeva obećanja umirovljenicima; plan za iduće četiri godine

Vlada planira dodatno porezno rasteretiti građane. Za svu hranu stopa PDV-a smanjit će se s 25 na 13 posto, smanjit će se i porezi na dohodak i dobit.

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube)

Program nove Vlade Andreja Plenkovića u potpunosti se naslanja na izborni program HDZ-a i dogovore s koalicijskim partnerima. U Saboru ga je jučer predstavio sam premijer koji je nekoliko puta spomenu i mirovine.

Između ostalog, najavljuje se i povećanje mirovina za najmanje 10 posto, omogućavanje korisnicima obiteljske mirovine pravedniji način izračuna te proširivanje umirovljenika koji mogu raditi nakon 65. godine. Jačat će se i drugi stup te omogućiti ulaganja fondova u infrastrukturu. Cilj je da prosječna mirovina dosegne 50 posto prosječne neto plaće.


Plenković najavljuje da će se privatizirati i državne tvrtke kroz mirovinske fondove. Uz to, Vlada planira dodatno porezno rasteretiti građane. Za svu hranu stopa PDV-a smanjit će se s 25 na 13 posto, smanjit će se i porezi na dohodak i dobit.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP