Prati nas

Show

Trag u beskraju

Tjedan sjećanja na Olivera Dragojevića možete pratiti i na internetu

Prošle su već dvije godine otkako nas je napustio legendarni Oliver Dragojević, a u njegovoj se Veloj Luci ove godine održava manifestacija “Trag u beskraju” u sklopu koje će biti održani brojni koncerti i izložbe posvećene velikom glazbeniku.

Objavljeno

|

Od čega je umro Oliver?
Oliver Dragojević (Đelozija, 1981.)

Prošle su dvije godine otkako nas je napustio legendarni Oliver Dragojević, omiljeni pjevač jedinstvena glasa čija je sugestivnost u interpretaciji bila tolika da se za njega govorilo kako je u stanju otpjevati tekst telefonskog imenika a da to svejedno zvuči dobro.

Ovih dana svi su pohrlili u Vela Luku na otoku Korčuli, gdje je Oliver živio i u koju se uvijek rado vraćao, odbijajući tijekom ljetnih mjeseci sve nastupe samo kako bi mogao uživati na svojem Jadranu. Velika manifestacija koja se održava u sjećanje na Olivera Dragojevića otvorena je u ponedjeljak izložbom naziva “Oliver u Luci/Luka u Oliveru”, a vrhunac će biti u srijedu navečer na velikom koncertu naslovljenim “Trag u beskraju”.

Nastupit će Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge druge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele. Prije koncerta bit će organizirana i promocija knjige Zlatka Galla posvećena Dragojeviću.

U četvrtak se održava koncert “Evo mene među moje” na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evergreene hrvatske glazbe. Na tom koncertu nastupit će Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta i Petra Roško. U ponoć će biti i projekcija snimke Oliverova nastupa iz pariške Olympije.

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja, uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije, Vela Luka je omogućila je i druge načine praćenja koncerata. Koncerti “Trag u beskraju” i “Evo mene među moje” prenosit će se uživo na Max TV-u, Youtube kanalu i Facebook stranici HT-a te na Narodnom radiju.

Hrvatska radiotelevizija na drugu godišnjicu smrti Olivera Dragojevića, u srijedu, 29. srpnja, s početkom u 20.05 na Prvom programu, premijerno prikazuje dokumentarni film “A Porina dobiva – Oliver Dragojević” scenarista i redatelja Tonija Volarića.

Pogledajte kako je koncert sjećanja na Olivera izgledao prošle godine:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.